Belediye Başkanı İlhami Ortekin"in izinli olması nedeniyle katılamadı toplantı Aydın Belediye Başkan Vekili Alaattin Durmaz başkanlığında gerçekleşti.
2008 Ağustos ayı olağan toplantılarının ilk gününde Başkan Ortekin ile AK Parti Grup Başkanı Şevket Kaya, AK Partili Meclis Üyesi Mustafa Ancın ve CHP Grup Başkanı Barkan Kalınomuz arasında hararetli tartışmaların yaşanmasına neden olan belediyenin yeni binasının ihale edilmesini içeren gündem maddesi, Ağustos ayı ikinci oturumunda yeniden gündeme geldi. Gündem maddesiyle ilgili olarak Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunun hazırladığı raporun okunmasının ardından yapılan oylamada, Aydın Belediye Sarayı Hizmet Binasının 2008, 2009,2010 yıllarında belirli oranlarla ihaleye çıkarılması oy çokluğu ile kabul edildi.
Aydın Belediye Meclisinin aldığı bu karar sonucunda; Belediye Sarayı Hizmet Binasının 2008-2009-2010 yılarını kapsayan yıllara sari iş olarak yapılması düşünülen 2008 ihalesine çıkmasına kararlaştırılmış oldu. 4734 sayılı yasa gereği yıllara sari işlerin ihaleye çıkılması şartı olan birinci yıl yüzde 10 bütçe tutarı 2008 yılı bütçesinde mevcut olduğu, Belediye Sarayı Hizmet Binasının yüzde 50"sinin 2009 yılında ve geriye kalan son yüzde 40"ının da 2010 yılında yapılması için ihaleye çıkarılacağı belirtildi.
Ağustos ayı ilk toplantısında ele alınan bir diğer konu olan Belediye Meclisi kararı ile tespit edilerek krokisi çizilen içkili yerler bölgesine ilaveler yapılmasını maddesini görüşen meclis üyeleri; Halis Hekimoğlu, Alattin Durmaz, Barkan Kalınomuz, Hüseyin Salih Tuncay ve Sait İnan Şeker'den oluşan özel komisyonun hazırladığı raporu görüştü. Aydın merkez Ata Mahallesi, Orta Mahalle, Kurtuluş ve Köprülü mahalleleri ile Kocagür ve Pınardere köyleri mevkilerinde bulunan işyerlerinin içkili yerler bölgesine dahil edip edilemeyeceği konusunda henüz tam bir kararın ortaya çıkmadığını belirten komisyon üyeleri, bu konuyla alakalı Aydın İl Emniyet Müdürlüğü ve Aydın İl Jandarma Komutanlığı ile yazışmaların devam ettiğini açıkladı. Tam bir fikrin ortaya çıkabilmesi için yazışmaların tamamlanması gerektiğinin ifade edilmesi üzerine, belirtilen yerlerin daha önceden krokisi çizilen bölgeye dahil edip edilemeyeceği konusunun Aydın Belediye Meclisinin Eylül ayı oturumuna bırakılması oy birliği ile karara bağlandı.