Hisar Mahallesi sakinleri mahallelerine kanalizasyon bağlantısı yapılmasını istiyor. Bilindiği üzere İlçenin en eski ve ilk yerleşim yer olan ve İçerisinde binlerce yıllık Apollon Tapınağını barındıran Hisar Mahallesinde, mahalle sakinlerinin foseptik suları sokaklara taşıyor. Mahallenin sit alanı içerisinde bulunmasından dolayı, mahallede altyapı çalışmasının yapılmadığını ve kanalizasyon çalışmalarının yapılmadığını dile getiren Mahalle sakinleri “Mahallemiz sit alanı içerisinde olduğundan kanalizasyon şebekesine bağlanmadı. Bizde kazdığımız foseptiklere atık suları boşlatıyoruz ama bu sular zamanlar sokağa taşıyor. Öğrendik ki belediye izin alarak mahallemizin bazı sokaklarında taş döşeme işi yapıyor; aynı izni kanalizasyon için almıyor; bizler mahallemize kanalizasyon yapılmasını talep ediyoruz. Bu sular sokak aralarına taşıyor, çocuklarımızın bu sularda oynuyor. Buna da engel olamıyoruz, ayrıca bu sular nedeniyle mahallemizde kötü kokularda oluşuyor.” İfadelerine yer verdiler.
Mahalle sakinlerinden Ethem Özden ise yağmurlar sonrasında suların daha fazla taştığını ve sokak aralarında suların çok fazla olduğunu belirterek “Sularda oynayan çocuklarımız hasta oluyor; kusma, baş ağrısı gibi şikayetlerle doktora götürüyoruz. Bir an önce mahallemizde kanalizasyon çalışmasının yapılmasını istiyoruz.”dedi.
Sokak aralarında akan suların Selvi Caddesi üzerine doğru aktığını ve dere yataklarına ulaştığı da görülürken, foseptik sularının denize döküldüğü iddiaları da mahalle sakinleri tarafından dile getirildi.

20120307ay527302.jpg