Geçmiş dönemlerde Aydın"ın değişik noktalarına gerekli, gereksiz ve de vatandaşın kaldırımda yürüyeceği dikkate alınmadan büfeler yapıldığını belirten Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın"da yaklaşık 300 tane büfe olduğunu söyledi. Bu büfelerin 100"e yakınını ihale süresi dolar dolmaz kaldıracaklarını açıklayan Çerçioğlu, marketlerin olmadığı bölgelerdeki büfelerin vatandaşın zorunlu ihtiyaçlarını giderebilmesi için çalışmaya devam edeceğini kaydederek, “Aydın"ı bu çirkin görüntüden kurtaracağız. Aydın"da kaldırım üzerine yapılan büfeler var. Vatandaşın kaldırımda yürümesini, gezmesini engelleyen büfeler var. İmara uymayan büfeler var. Kanun tanımazlık almış başına gitmiş. Hatta bazı büfeler olayı o kadar abartmış ki, 3M Migros gibi olmuş. Sanki hipermarket gibi bütün dolapları, malzemeleri kaldırım üzerinde. Bu tür büfeleri ihale süresi biter bitmez kaldıracağız” diye konuştu.

Bazı büfelerin de sadece alkol satmakla kalmayıp, içki içilen yerler haline geldiğini savunan Başkan Çerçioğlu, “Yaklaşık 50-60 tane büfe için bu konuda tutanak tutulduğunu biliyoruz. Bunlar vatandaşı rahatsız ediyor. Hepsi kalkacak. Bizim önceliğimiz vatandaşın huzuru” şeklinde konuştu.

Bütün büfe işletmecilerine ihale şartlarını uymaları konusunda uyarıda bulunacaklarını, uymayanları ise kaldıracaklarını dile getiren Çerçioğlu, şunları söyledi: “Ayrıca belediyenin malı olan büfeler ve bazı park işletmeleri üzerinden devir işlemlerinde bir takım kişiler rant sağlamak istiyor. Belediyenin malından ancak belediye rant sağlar. Biz bunlara da izin vermeyeceğiz”

3 YIL İÇİNDE 100 BÜFE KALDIRILACAK

Başkan Çerçioğlu, önümüzdeki süreçte PTT"nin karşısındaki cep telefonu büfeleri ile Devlet Hastanesi ile okullar bölgesi arasında kalan büfeler için de bir takım düzenlemeler yapılacağının işaretini verdi. Edinilen bilgilere göre kapatılması planlanan büfelerin en uzununun 3 yıl içinde ihale süresinin biteceği öğrenildi./ iha