A Milli Takım ve Atletico Madrid'in yıldızı Arda Turan, dobra dobra konuştu; "Hiçbir şey Galatasaray sevgimi silemez" dedi. 
 
 
Arda Turan'ın, Futbol Federasyonu'nun Tam Saha Dergisi'ne verdiği röportaj sarı-kırmızılı taraftarların tepkisi çekmişti. Yıldız futbolcu, Türk futbolundaki sorunları, Türk futbolcularının sıkıntılarını Galatasaray üzerinden anlattığını çünkü olayları Galatasaray'da yaşadığını söylerken, "Hiçbir şey Galatasaray sevgimi silemez" dedi.
 
* Fabregas, Arsenal'dan ayrıldığında Barcelona'ya inince "Ağzımdan Arsenal ile ilgili tek kelime çıkmayacak. Kimse okuduğuna inanmasın" dedi. Senin açıklamalarında hep Galatasaray var. Kafanda Galatasaray devam ediyor mu?
O Fabregas, ben Arda'yım. Ayrıca Galatasaray benim yuvam, benim ailem. Ben hayatım boyunca hep Galatasaray ile ilgili konuşurum. Futboldan önce, futbolun içinde, futboldan sonra, yarın öbür gün hep konuşurum. Çünkü ben Galatasaraylıyım. Çok iyi bir Galatasaraylıyım.
 
ÜSLUBUM SERT OLABİLİR
 
Röportaj bazı insanlarda sıkıntı yaratabilir. Oysa, gerçeklerin kimsede sıkıntı yaratmaması gerekir. Ben Türk futbolunun sorunlarını, kendi yaşadığım sıkıntıların üzerinden anlatmaya çalıştım. Biraz üslup sert olmuş olabilir. Nedeni ise kırgınlıklar, zamanında yaşadığım üzüntüler.
 
* Transfer süreci ve sonrasında yaptıklarını, söylediklerini doğru buluyor musun? Keşke yapmasaydım dediğin var mı?
Sürecin de arkasındayım; söylediklerimin de... Yabancılarla ilgili olanlar da dahil buna... Aynı işi yaptığın adam para alıyor, sen aylarca sıkıntı çekiyorsan, vicdani bir rahatsızlık olması gerekir. Ben sadece sorunları söylüyorum. Bunun Galatasaray sevgisiyle, taraftarıyla alakası yok. Kimseye saygısızlık yapmıyorum. Kötü bir şey söylemedim ki. Zaten ben Fabregas da değilim.
 
Ailem Arena'da; ben de...
 
* Milli maça geleceklerin çoğu TT Arena sebebiyle Galatasaraylı olacak. Bir tepki endişen var mı?
Galatasaray taraftarını çok seviyorum. Onlar bana tepki gösterse de, göstermese de, ben Galatasaraylıyım. Islıklandığım zaman da canları sağ olsun demiştim. Şimdi Aslantepe'de yine ıslıklarlarsa yine canları sağ olsun derim. Ben nankör değilim. Bugün Arda Turan olduysam, Galatasaray taraftarı ve camiası sayesinde oldum. Galatasaray'la taraftarlık bağım arasına kimse giremez. 23 Aralık'ta İspanya'da tatil başlayacak. İzinde İstanbul'a geleceğim. Galatasaray'ın maçında Aslantepe'deyim. Taraftar olarak izlerim. Her maçı taraftar olarak izliyorum zaten. Hiçbir şey benim Galatasaraylılığımı silemez. Galatasaray'a olan bağlılığımı, Galatasaray sevgimi kimseyle tartışmam. Benim babam, annem, kardeşim hala maça gidiyorlar.
 
* Sen gittikten sonra da mı?
 
Elbette... Kardeşim beni arıyor. "Ağabey maçın ne oldu? Maçımız vardı, seni izleyemedim" diyor. Galatasaray maçı varken ağabeyini seyretmiyor.
15 yaşında çocuk küfür edince mutlu oldum mu diyecektim?
 
* Bu sıkıntıları yaşanırken değil de, gittikten sonra anlatmak doğru mu?
Bana bu soruları sordular. Ben de bu yanıtları verdim. Ben Galatasaray'dayken bunlar sorulsa aynı yanıtları verirdim. Daha önceki yöneticilerime, başkanlarıma, çalıştığım insanlara sordukları zaman hep söyledim. Ayrıldıktan sonra benim kadar Galatasaraylıyım diyen bir kişi daha var mı? Oynarken de kulübüme katkı yapmışım, giderken de. Gittikten sonra her yerde, her konuşmamda Galatasaraylıyım demişim. Bunları yapan benden başkası var mı? Benim Galatasaray sevgim, Galatasaray'a olan bağlılığım ortada. Ne diyeyim, 15 yaşında bir çocuğun bana küfür etmesi beni mutlu etti mi diyeyim? Ben diyorum ki; bunlar olmasa her şey çok daha iyi, çok daha güzel olur. İnsanlar kendi evlatlarına daha sıkı sarılmalı diyorum. Olayları yaşadığım Galatasaray üzerinden verdim örnekleri. Ama söylediklerim Fenerbahçe için de, Beşiktaş için de, Trabzonspor için de; her futbolcu için geçerli. İnanki ; benimle aynı şeyleri düşünüyor Türk futbolcuları. Ama kimse bunları söylemiyor. Söyleyemeyeceğinden değil, söylemek istemiyor. Bütün Türk futbolcuları da bu görüşleri paylaşıyordur çünkü hepimiz aynı sıkıntıları yaşıyoruz.
 
* Galatasaray'dan ayrıldığında kaptandın. Kaptan gözüyle Florya'da eksik ne?
Şu anda çok iyi şeyler oluyor. Bir kere Fatih Terim var. Ayrıca çok iyi bir yönetim var. Zaten bu işler benim işlerim değil. Ben sadece yaşadığım sıkıntıları anlattım. Bu kadar paralar alıyorlar diyorlar. Benim babam da asgari ücretle yıllarca çalıştı. Senelerce borç harç içinde geçti hayatımız. Herkesin baktığı insanlar, sıkıntıları farklıdır. Kimse, diğerinin ne sıkıntı çektiğini bilemez. Sekiz ay para alamazsan sorun olur tabii. Belki ben birinden borç aldım, bir tarih söz verdim. Parayı alamayınca ödeyemiyorum, sözümü yiyorum. Ne oluyor o zaman? Galatasaray futbolcusu sözünü yiyor derler.
 
Arda-Mesut maçı değil
 
* Mesut Özil ile İspanya'da oynuyorsunuz ama ilk kez karşı karşıya geleceksiniz? İlk Almanya maçında da oynayamamıştın.
Mesut çok önemli, çok büyük bir futbolcu. Ama bu maç Türkiye-Almanya maçı, Arda-Mesut maçı değil. O çok büyük futbolcu ve saygıyı hak ediyor. Benim Mesut'la bireysel bir rekabetim yok. Bu konuda bir kompleksim de yok. O, Real Madrid'de oynuyor, bir yıldız. Ben de Atletico Madrid'deyim. Takımımın neye ihtiyacı varsa, orada oynarım. Gerekirse sağ bek de, sol bek de oynarım. Madrid'de hiç görüşmedik ama birbirimize selam gönderiyoruz; Hamit Altıntop ile, Nuri Şahin ile... Zaten Madrid'de hiç yalnızlık çekmiyorum.
 
Euro 2008 gibi olsun
 
* Önce Almanya maçı, sonra da çok büyük aksilik olmazsa play-off... Ne diyorsun?
İnşallah hep beraber gideriz şampiyonaya.. . 2008'deki günleri tekrar yaşamak istiyorum. Hepimiz istiyoruz. Önce Almanya... Çok zor bir rakiple çok zor bir maç. Bize düşen elimizden geleni yapmak. Öyle de olacak. Çıkıp savaşacağız. Ondan sonra da play-off'u geçip Avrupa Şampiyonası'nda bütün Türkiye'yi bir kez daha sevindirmek istiyoruz.