MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın, tüm kurumları AKP"lileştirerek partisini ve kendisini kurtarmaya çalıştığını öne sürdü. Bahçeli, “Ne yaparsan yap, hangi anayasayı değiştirirsen değiştir, hangi Anayasa Mahkemesi"ne nasıl şekil verirsen ver. Savcılar, hakimlerde nasıl atama yaparsan yap. Yolsuzluğun, yoksulluğun hesabını sormazsam namerdim” dedi.

Hatay"da 3 gündür çeşitli ziyaretler gerçekleştiren Devlet Bahçeli, eski bakanlardan Koray Aydın ile birlikte Belen Belediyesi hizmet binasının açılışına katıldı. Açılış öncesi belediye binası önüne kurulan platform üzerinde yaklaşık 5 bin kişiye hitap eden Bahçeli, hükümeti eleştirdi. Teröristbaşı Abdullah Öcalan"ın avukatları aracılığıyla hükümete bir yol haritası verdiğini savunan Bahçeli şöyle konuştu:

“Şimdi ağustos ayında, hükümete verilen İmralı canisinin bir yol haritası var. Niye bunu açıklamıyorsun sayın Başbakan? Bu gerçeği millete niye anlatmıyorsun? Bu caninin talepleri ne, bölücü terörün talepleri ne, Avrupa"nın Amerika"nın talepleri ne, PKK"nın talepleri ne? Bunları millete niye anlatmıyorsun da bir açılım zırvasıyla milleti kandırıyorsun?”

"HÜKÜMET TÜRKİYE'NİN KARDEŞLİĞİNİ BOZDU"

Hükümetin, Türkiye"nin beka sorununu derinleştirdiğini ve Türkiye"nin kardeşliğini bozduğunu iddia eden Bahçeli, iktidarın bunlardan fırsat bulamadığı için de işsizin ve esnafın problemlerini çözemediğini söyledi. Gazetelerin üçüncü sayfalarının okunamaz hale geldiğini kaydeden MHP lideri, “Televizyonların haberlerini, hatta ve hatta ana haberlerini çoluk çocuk takip edemez hale geldik. Bu kadar ülkeye zulüm yapılamaz. Bu kadar insanların maddi ve manevi dengesiyle oynanamaz, ruh dengesi bozulamaz. Sağlıklı bir millete ihtiyaç var. Kardeşliğin temeli buradadır zaten” dedi. 8 yıldır ülkenin iyi yönetilemediğini ve kurumlarda gerilim yaşandığını savunan Bahçeli, şöyle devam etti:
“Anayasanın ilk üç maddesine ihanet eden bir siyasi kurum, Anayasa Mahkemesi üzerindeki kararlarını bundan böyle hiçe sayabilecek bir AKP"leştirmeyle, Erdoğan, partisini ve kendisini kurtarmaya çalışıyor. Şimdi söylüyorum; ne yaparsan yap, hangi anayasayı değiştirirsen değiştir, hangi Anayasa Mahkemesi"ne nasıl şekil verirsen ver, savcılar, hakimlerde nasıl atama yaparsan yap, yolsuzluğun, yoksulluğun hesabını sormazsam namerdim.”

"MHP İKTİDARA TALİPTİR"

Başta AK Partili'ler olmak üzere bütün siyasi partililere seslendiğini belirten MHP lideri, şöyle devam etti:
“AKP artık ülkeyi yönetemiyor, tükenmiş. Bunu kin ve hırs haline dönüştürmek, zulmü getirir, zulüm zalimler yetiştirir. Onun için zulme de, zalime de ihtiyaç yok bu ülkede. Birliğe, sevgiye, kardeşliğe ihtiyaç var. O zaman bu tahribatı durdurabilecek bir onarım veya toparlanma iktidarına ihtiyaç var. Bu kim olabilir bunu düşünmek lazım. Kısacası Türkiye"ye yeni bir kan, yeni bir can ihtiyacı var. İşte yeni kan ve yeni can milletimin geleneğinden şekillenmiş Milliyetçi Hareket Partisi"dir. MHP 24"üncü dönem iktidara taliptir. Nasıl ki Belen"de, Kırıkhan"da ve diğer yerlerde olduğu gibi mahalli yönden iktidar olan bir partinin zamanı, artık ülke yönetiminde iktidar olmaktır.”

ARINÇ"A YANIT

Devlet Bahçeli, konuşmasının ardından hizmet binasının açılışına katıldı. MHP lideri, kendisiyle geziye katılan eski bakanlardan Koray Aydın"ı yanına çağırarak kurdeleyi kestirdi.

Bahçeli'ye gazeteciler, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç"ın, kendisi hakkında söylediği "Benim ismimi sokaktan biri gibi ağzına alıp söyledikleri ile bizi korkutmaya dönük olduğu anlaşılıyor. Biz bu konuşmalardan, toptan tüfekten korkmayız" sözlerini hatırlattı. Bahçeli buna, “Başbakan yardımcısına çok da yakışmayan bir davranış. Sokaktaki vatandaşlar, kendisini başbakan yardımcısı yapan vatandaşlardır. Dolayısıyla sokaktaki vatandaşlara saygı duymak, nezaket göstermek gerekmektedir. O nezaketi sayın Arınç öğrensin” diye yanıt verdi.
Bahçeli, açılışın ardından Mersin"in Tarsus İlçesi"ne gitti.