AYDINPOST ÖZEL-Haziran'da yapılacak genel seçimler için AK Parti'den milletvekili aday adaylığını açıklayan Cengiz Altıntaş, Aydınpost'a özel açıklamalarda bulundu.

Sizi daha çok Uğur dershaneleri kurucu ortağı olarak biliyor. Nasıl başladınız bu işe?
Eğitim sektörünün içinden geldiğim için birikimlerimizi eğitimde kullanmak istedik. 5 yıl devlette çalıştıktan sonra Aydın'a gelip özel dershanelerde öğretmenlik yaptım. 7 yıldır Uğur dershanelerini Aydın'a getirip eğitim öğretime başladık. Aydın merkezde iki tane, Söke ve Çine olmak üzere toplam 4 şubemiz var. Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumlarının ortağıyım. Bu çatı altında hem öğretmenlik, hem de ticari hayatıma devam ediyor.

Ne kadar süredir siyasettesiniz?
2002'den bu yana AK Parti'deyim. Yönetim kurulu üyeliği yaptım. Son olarak seçim işlerinden sorumlu il başkan yardımcısıydım. Milletvekili adaylığı için istifamı sundum. Hemen hemen tüm kademelerinde görevde bulundum.

Aday olma fikriniz ne zaman netleşti?
Referandum sürecinde aday adayı olma fikri oluştu. Bu süreçte birçok kesimden AK Parti dışında "evet" oyu verdi. Bu insanlarla görüştüm, fikirlerini aldım. Ak Parti dışında da insanların da oyunu alabilecek isimlerin öne çıkması gerektiğini söyleyenler oldu. Ben de kendimde bu misyonu gördüğüm için aday olmaya karar verdim. Ak Parti"ye daha fazla oy getirebileceğimi düşündüm. İkincisi teşkilatlarımla çok yoğun çalışmalarda bulundum. En büyük neden teşkilatların isteğidir.

Referandum süreci yaşanmasaydı aday olmuş bir Cengiz Altıntaş görmeyecek miydik yani bunu mu demek istediniz?
Yeni bir yüzün bu kadar ihtiyaç olduğunu referandum süreci olmasaydı görememiş olacaktım.

Kendinizi hangi konularda başarılı buluyorsunuz?
En iyi olduğum konu iletişim. İnsanlarla çok iyi iletişim kurabildiğimi düşünüyorum. Partimin programını farklı kesimlere çok rahatlıkla anlatabileceğimi, önyargısız bir şekilde beni dinlemelerini sağlayabiliyorum. Partiye katılımları artırabilme şansım var. Partimin misyonunun kendi üzerimde temsil ettiğimi düşünüyorum. Partime katkılara bulunacağım. Özellikle Aydın için yeni yatırımları Aydın'a getirebileceğimi düşünüyorum.

Bunlar nasıl gerçekleştirebileceksiniz ki?
Yaklaşık 10 yıldır ticaretin içindeyim. Türkiye'de ve Avrupa"da birçok insanla tanıştım. 1yıldır da çeşitli görüşmeler yaptım. Aydın'a neler yapabileceğimi konuştum. Bu bölgeyi bilmemelerinden kaynaklanan sıkıntılar olduğunu gördüm.

İyi de onları tanımanın ötesinde yatırım için bu bölgede başka kurumlar da işin içine girecek. Onlarla diyaloglarınız nasıl?
Kesinlikle. Hiçbir yerel yöneticiden Aydın'ın ilerlemesine yönelik karşı bir duruş sergileyeceğini düşünmüyorum. Onlarla diyalog kurulduğunda güzel işler çıkacaktır. Partiler genellikle birbirine medya vasıtasıyla cevap verme yolunu seçiyor. Diyaloglarda sorunlar görüyorum. Aslında aynı masa etrafımda otursalar durumun daha iyi olabileceğini görecekler.
Partimizin yeni dönem için hazırlığı istihdam artırıcı çalışmalar olacak.

Peki, sürekli bu konularda istişare halinde olduğunuz yerler var mı?
Tabi. Özel dershaneler birliğiyle çalışmalarımız var. İstanbul ve başka bölgelerdeki yatırımcılarla görüşmeler yapıyoruz. Gerekli zemin hazırlandığında yatırımcının gelmesine engel yok.

Aydın'ı iyi tanıdığınızı söyleyebilir misiniz?
Kesinlikle. Referandum sürecinde 400 köye gittim. Köşk'e gidiyorsun kestaneden bahsediliyor, Karpuzlu'ya gidiyorsun zeytinden bahsediliyor, Çine'de madenden, Bozdoğan'a Karacasu"ya gidiyorum ormandan konuşuluyor. Ben vekil olmasam da bu sorunların çözülmesi için partime hizmet vermeye devam edeceğim.

Partide konuşulan isimlerin dışında teşkilata olan inancınız ne düzeyde?
Bence Ak Partiden biri aday olduysa çok kıymetlidir. Genel merkez 7 isim seçecek. Belki listeye alınmayan ama çok da faydalı arkadaşlarımız da listeye dışında kalacak. Ben teşkilatların bana gereken desteği göstereceğini düşünüyorum. Bunu hissediyorum.

7 yıldır eğitime ciddi yatırım yaptınız. Bunun da size sağlayacağı katkı durumu karar vermeniz de etkili oldu mu?
4 şubemizde yaklaşık 250'ye yakın personel var. Bu süreçte kendi öğrenci portföyüne baktığımızda on binlerle ifade edebileceğimiz sayı var. Aydınlılar eğitime yaptığımız katkıyı biliyor. Seçimlerde de öğrencilerimizin ve velilerimizin de katkısını alacağımızı düşünüyorum.

Siz alışılan Ak Partili görüntüsünden uzaksınız. Yeni dönemde her kesimden oy getirebileceğinizi düşünüyor musunuz?
Çevremde pek çok farklı siyasi görüşte insanlar var. Beni de eğitimci rolümle biliyorlar. Birçok kesimden oy alacağımı düşünüyorum. Ak parti2ye oy vermemiş insanlardan da oy alacağımı biliyorum.

Bunu nasıl anlayabiliyorsunuz?
Zaten aday olmamı isteyenlerden pek çoğu bu şekilde. Çine Adnan Menderes Barajı'nın açılışından sonra partimize olan teveccüh çok fazla. İnsanlar partimize katılmak istiyor. Ama kendi düşüncelerini de temsil edecek isimlere ihtiyaç duyuyorlar. Pek çok kimse bu konuda benimle görüştü. Bu konuda benle beraber yola çıkan arkadaşlarımızı zaman içinde yanımda göreceksiniz.


Hep alışılan Doğu ve Batı adayları konuşulur. Ama Çine ve Karpuzlu hep göz ardı edilir. Siz bu açığı kapatacağınızı düşünüyor musunuz?
Kesinlikle. Görüştüğüm birçok partili ve partisiz kimse onları temsil edebilecek isme ihtiyaçları olduğunu söylüyorlar. Kayınbiraderim de AK Parti Karpuzlu'da görev almış vaziyette. Bu dönem seçilecek adaylar halkın genelini temsil edecek tarzda olacağını düşünüyorum.

Siyasetle uğraşanlar genelde avukatken, iş dünyasından isimlerken siz bir eğitimci olarak karşımızdasınız. İyi bir eğitimciden iyi bir vekil olur mu ne dersiniz?
Siyasette öğretmenler biraz daha geride durur. Bu işte cesaretli olmak gerekiyor. Ben de teşkilatlardan ve çevremden destek görmemiş olsaydım aday olmazdım. Çok parası olan, her yere eli kolu uzanan insanların siyaset yapması dışında halkın içinden isimlerin de daha çok siyasette misyon üstleneceğini düşünüyorum.

Karar aşamasında görüştüğünüz bir çekirdek ekip var mı?
6 aydır düzenli bir şekilde görüşüyoruz. Şura oluşturabilecek bir grubum var. Listeye gireyim de ondan sonra çalışma grubumu oluşturayım demiyorum. Listede seçilecek yerde olacağıma inanıyorum. O nedenle 12 Haziran için çalışmaya şimdiden başladım.

Bahsettiğiniz çalışma türünü herkeste görmemiz mümkün değil. Sanırım partinin seçim işlerinden sorumlu olmanız size çok şeyler katmış gibi...
Uğur eğitim kurumları içindeyken Aydın'ın sürekli liderisiniz. Liderken de çok iyi bir çalışma grubunuz olmalı. Hiçbir zaman bizim kurumlarda tek adam düşüncesi olmaz. Bunu şirket bünyemizde tecrübe de ediyoruz. Ayrıca partinin seçim koordinasyon merkezinde de aldığımız görev bize yeni şeyler öğretti. Hatta son çalışmamızdan ötürü Genel Merkez tarafından SKM'deki performansımız için takdirname aldık. Örnek bir SKM çalışması yaptık. Hiç gitmediğimiz köy, belde kalmadı. 170 bin AK Parti oyunu, referandum sürecinde 220 bine çıkarttık "evet" oylarıyla. Seçimlerde de girmediğimiz ev, köy, mahalle kalmasın istiyoruz.

Esnafla esnaf, köylüyle köylü, işçiyle işçi olabileceğinizi düşünüyor musunuz?
Çiftçi bir ailenin evladıyım. Bir dönem memurluk yaptım. Sonra ticarete atıldım. kendi kurduğumuz dernek var. çeşitli kademelerde görevlerde bulundum. Uyum konusunda zorlanacağımı, insanları anlamakta zorlanacağımı düşünmüyorum.

Sivil toplum örgütleriyle görüşmeler yapıyor musunuz?
Evet. Geçen hafta Memur-Sen'in davetine katıldım. Devamı gelecek tabi.

Saat kaçta çalışmaya başlıyorsunuz?
Saat 08.00'de başlıyorum gece de 02.00'de eve girebiliyorum.

Aileniz ne dedi adaylık fikrine?
Birilerinin hizmet etmesi gerektiğini düşünerek sonuna kadar destek olacağını söylediler.

Neleri seversiniz?
En sevdiğim şey kitap okumaktır. Kitap kurduyumdur. Balık avlamaya giderim. En çok da seyahati severim. Avrupa'da gitmediğim hiçbir ülke yok. Gezdiğimde Aydın için ne yapabilirim diye kendime sorarım. Turistik seyahatten kaçınmaya çalışıyorum.

Hangi söylem üzerine yoğunlaşacaksınız?
Halka hizmet, Hakk'a hizmet diyeceğiz. Bir de sevginin halledemeyeceği bir şey yoktur. Sevgiyle birçok şey çözülebilir. En büyük eksiğimizin iletişim olduğunu düşünüyorum.

Web site hazırlığınız ne durumda?
cengizaltistas.com adıyla bir web sitesi hazırlığı sürüyor. Kısa süre içinde aktif hale gelecek. Seçim süresince güncellenecek bir alan olacak. Seçim sonrasında da aktif olarak çalışmalarımız devam edecek.

Adayken ulaşılabilir olacağını söyleyenler seçilir seçilmez hemen farklı bir yapıya bürünüp bu söylemlerine fazla uymuyorlar. Siz bu konuda neler yapacaksınız?
İnsanlar siyasetçiye neden ulaşır. Benim teşkilat anlayışımda milletvekilliği ayrıdır. İnsanların sıkıntılarını teşkilat çözmeli. Milletvekili de Aydın'a neyi getirebiliriz çalışmalı.
Vekiller yapılmaması gereken konularda daha çok mesai harcıyor. Teşkilatın yapabileceği işleri de milletvekilinin yapmasına gerek yok.

Vatandaş teşkilatın başaramadığı konuları gelip vekilden istiyor o zaman?
Teşkilata o güveni ve desteği verirsen o işler çözülür. Bütün ipler kendi elimde olsun diye düşünürsen bir şey yapamazsın. 10 kişinin yer değişmesiyle uğraşmaktansa 100 kişiye nasıl iş bulurum bununla uğraşacağım. Benim en büyük idealim bu olacak. Aydın bunun sıkıntısını yaşamakta.

İstifa etmeden önce en son kimin fikrini aldınız?
İl Başkanı Sadık Atay'ın.

İlk kimin fikrini aldınız peki?
Yine Sadık Atay.

Partililerin gözünde nasıl değerlendirilirsiniz?
Hep iş bitiren olmaya özen gösterdim.

Kendinize en çok hangi konuda güvenirsiniz?
İnsanlarla iletişimde. İyi iletişim kurabildiğimi düşünüyorum.
Ben Batman'da öğretmenlik yaptım. Hala oradaki arkadaşlarla görüşmemi sürdürüyorum.

Teknolojiyle aranız nasıl?
Kullanıyorum ama, işlerimi kolaylaştırdığı sürece benimdir. İnsanlarla bağlantımı kopartıyorsa kullanmamaya çalışırım.

Örnek aldığınız siyasetçi var mı?
Yok.

O zaman Cengiz Altıntaş modeli mi ortaya çıkartacaksınız?
Bu konuda öyle düşünüyorum.

Bu çok iddialı bir şey...
Şunun gibi olayım demiyorum. İnanılmaz başarılı insanlar var. Turgut Özal'ı çok beğenmişimdir. Başbakan'a hayranım. Her liderin farklı olması gerekir. Ben şunun gibi olacağım dersem ancak onun üçte ikisi kadar olursunuz. Ben herkesten bir şeyler almaya gayret gösteriyorum. Cengiz Altıntaş'ın da farklılığı ortaya çıksın istiyorum.

Spora ilginiz nasıl?
En fazla eleştiri aldığım konu burası. Zaman kalmıyor spora ama, futbol konusunda Aydınspor maçlarına ilgiliyimdir. Amatör maçlara da gitmeye çalışırım.