Engelliler ile engelli olmayan arasında gerçek bir eşitliği sağlanması gerektiğine işaret eden Ertan Gökçe, “Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm üretmek, tüm hizmetlerden ve haklardan eşit bir biçimde faydalanmalarını sağlamak, insanlık borcumuzun yanı sıra çağdaş toplum ve devlet olmanın da en önemli gereklerindendir. Türkiye nüfusunun yüzde 13"ü engellidir. Engelli bireyler ülkemizde çoğunlukla işgücüne katılmamakta, tedaviye gereksinimleri oldukları halde önemli bir kısmı tedavi imkanlarını kullanamamaktadırlar” dedi.
BBP olarak engelli kuruluşların en önemli isteği olan engellilerle ilgili bir bakanlık kurulması fikrini desteklediklerini ifade eden Gökçe, “Özürlüler Kanunu, "Engelliler Kanunu" olarak değiştirilmelidir. Bu konuda ilk adımı atan Ebedi Siyasi Liderimiz merhum Muhsin Yazıcıoğlu"nun meclise sunduğu kanun tasarısı bir an evvel yasalaşmalıdır. Her alanda engellilere pozitif ayrımcılık uygulanmalıdır. Her engelli grubuna yönelik her kademede eğitim kurumları açılmalı ve Türkiye taraf olduğu ILO Sözleşmesi hükümlerini eksiksiz uygulamalıdır. Devletimizin engellilere yalnızca maaş olsun diye iş imkânı verilmesi anlayışını kabul etmiyoruz. Engellimizin de topluma karışmasını, üretimde onunda payı olmasını, engellinin de bende varım diyebilmesini, rehabilite olmasını ve evinin geçimini temin etmesi öncelikli amaç olmalıdır. Kamuda 10 bin 357 özürlü istihdam edilmiştir. 38 bin 192 kişilik özürlü kadrosu ise hala boştur. Özürlüler İdaresi Başkanlığı istihdam konusunda kamuyu denetlemeli ve kamu kurumlarını özürlü istihdamına zorlamalıdır” diye konuştu.
BBP olarak engellilere her zaman destek olduklarını açıklayan Gökçe, şunları söyledi: “Büyük Birlik Partisi engelli vatandaşlarımızın eşit haklarla topluma başarılı bir şekilde entegre edilmesi çalışmalarına her türlü desteği verecektir. Tüm engelli Sivil Toplum Örgütleri Büyük Birlik Partisi"ni, her türlü platformda seslerini ve isteklerini duyurabilme adına yanlarında olduklarından emin olsunlar. Unutmayalım ki herkes bir engelli adayıdır”