BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Türkiye'nin her yerinde belediye başkan adayı çıkaracaklarını belirtti.

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Türkiye'nin her yerinde belediye başkan adayı çıkaracaklarını belirtti

BBP'nin geçen hafta gerçekleştirilen 7. Olağan Büyük Kurultayı sonrasında partinin Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) bugün Ankara'da toplandı. Toplantının açış konuşmasını yapan BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu, iktidar kurultayı adını verdikleri büyük kongre sonunda vatandaşlardan 'durma ilerle, yürü, sizinleyiz' mesajını aldıklarını bildirdi.

Türkiye'de memur, emekli, işçi, esnaf ve sanayiciler başta olmak üzere tüm kesimlerin büyük sıkıntı içinde olduğunu söyleyen Yazıcıoğlu, piyasaların gün geçtikçe daraldığına, para akışının yavaşladığına ve işletmelerin küçüldüğü ifade etti.

Yerel seçimlere parti olarak hazır olduklarını ifade eden Yazcıoğlu, şöyle dedi:

“Bizim için özel şehirler yoktur, bütün şehirler bizimdir. Mesleği, meşrebi, kökeni ne olursa olsun bütün vatandaşlarımız bizimdir, kutsaldır. Hiçbir şehre özel kimlik vermeyeceğiz. Bu bayrak, bu vatan, bu devlet hepimizindir. Devleti böldürtmeyiz, bayrağı indirtmeyiz, ezanı susturtmayız. Tüm bunları yapmaya çalışanlar kendi ihanetlerinde boğulacaktır”

Türkiye'de iktidarın alternatifsiz olduğu yönündeki söylemlere tepki gösteren Yazıcıoğlu, "Alternatifsizlik diktatör, faşist ve komünist rejimlerde olur. Demokratik rejimlerde alternatifsizlik diye bir şey olamaz" diye konuştu.

Geçmişte AKP gibi yüzde 50, yüzde 40 ve yüzde 30 oyla tek başına iktidara gelen partilerin bugün kurultay bile yapamayacak duruma geldiğini öne süren Yazıcıoğlu, “Biz bu sahnede gelip giden çok iktidar gördük. Gelenler ve gidenler oldu. BBP hiçbir örtülü odağın katkısı olmadan, millete dayanarak milli iktidarı gerçekleştirecek. Zor ama imkansız değil. Alternatifsizlik siyaset mühendislerinin yalanıdır, birilerinin oluşturmaya çalıştığı saadet zinciridir. Biz bu yalan makinesini bozacağız, zincirleri kıracağız” şeklinde konuştu.