Bu bizim için büyük bir kayıp. Türkiye'de düzenlenecek 2010 Dünya Kupası öncesi Avrupa"ya korku salmak istiyorduk ama olmadı.

Turnuvaya büyük bir gaz ile başlamak hiçbir şeyi değiştirmiyormuş. Son olarak 5'te 5 yaptık, hemen akabinde mağlubiyetler başladı ve sonuç malum.

Bakınız son dünya şampiyonu İspanya'ya. Bu takım 3 mağlubiyet aldı ama sonunda da şampiyon oldular.

Ama umuyoruz ki 12 Dev Adam, 2010 Dünya Kupası'nda yüzümüzü 'tam' güldürecek.

Bu turnuvanın en güzel yanı Ömer Aşık'ın sergilediği oyun oldu. Hele bir de son maçta 24 sayı atarak başarısına başarı katan Ömer'i canı gönülden tebrik ediyoruz.

Eğer biz İspanya'yı yenip, 8. oluyorsak ve İspanya da bunun sonrasında şampiyon olabiliyorsa bu işte bir terslik var demektir.

Her şeyin sebebi Hidayet

Dün birkaç arkadaşımla 12 Dev Adam hakkında sohbet ettik. Hepsinin söylediği şey 'her şeyin sebebi Hidayet, bizler ona çok fazla bel bağladık ve ondan çok fazla şey bekledik' dedi.

Kimse Hido'nun sakatlığına inanmıyor.

Ben bu görüşe katılmıyorum. Hido sakat. Dizindeki sakatlık nedeniyle çok zorlandı.

Ancak 'Tanjevic bunu bile bile Hido'yu uzun süreler oynatmakla neyi hedefledi” buna bir şey diyemeyeceğim ama onunda kafasındaki düşünce şu olsa gerek; "Yıldız oyuncu, ne yapacağı belli olmaz, bir asistle işi bitirir".

Ona bakarsan Ender de belinden sakat ama onu çoğu zaman oynatmadı. Aslında "yalnızca o konuda" Tanjevic"e kızamayız. Hidayet"in alternatifi yok, Ender"in ise var.

Bu karar ne kadar doğru ne kadar yanlış tartışılır ama şunu aklımıza iyice yerleştirmeliyiz ki...

Seri yapmak önemli değil, BAŞARILI OLMAK ÖNEMLİ.

Hürriyet