Kuzey Irak'taki terör örgütü PKK'ya yönelik kara harekatının bitmesinin ardından Genelkurmay Başkanlığı, medyayı bilgilendirme toplantısı düzenleyecek.

Bugün saat 14.30'da Genelkurmay Başkanlığı karargahında gerçekleşecek olan bilgilendirme toplantısında medyanın Ankara temsilcilerine harekatla ilgili geniş bilgiler aktarılacak.

Toplantıda ayrıca Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın, kara harekatının sonuçlarını degerlendirmesi bekleniyor.

Genelkurmay Başkanı Büyükanıt, cumartesi günü Milliyet gazetesine verdiği ilk demeçte, zamanlama konusunda "çekil diye, ne siyasi kanat ne de yabancılardan bir ima geldi. Erken çekildi diyorlarsa, gitsinler orada bir 24 saat kalsınlar" demişti.

Çekilme kararının, ABD Savunma Bakanı Robert Gates'in Ankara ziyaretinden önce alındığını söyleyen Büyükanıt, askeri gerekçelere göre karar verildiğinin altını çizmişti.

Çarşamba günü, birliklerin sadece üçte birinin içerde olduğu sırada çekilmeyle ilgili ipucu vermenin cinayet olacağını" belirten Genelkurmay Başkanı, "tereyağından kıl çeker gibi, güzel bir çekilme yaptık" ifadesini kullanmıştı.

Genelkurmay Başkanlığı, 21 Şubat 2008 tarihinde terör örgütü PKK ile mücadele kapsamında Kuzey Irak'a sınır ötesi kara harekatının başlatıldığını açıklamış ve harekatı ise 29 Şubat 2008 tarihinde bitirildiğini duyurmuştu.

Açıklamada ise operasyon boyunca 240 PKK'lının etkisiz hale getirildiği ve 27 şehit verildiği belirtilmişti.