Küresel ekonomik kriz artık insanları yapamayacaklarını düşündükleri şeyler yapmaya itiyor. Çin'de meydana gelen olay, en iyi örneklerden biri.
Çin'in Guangzhou kentinde sokakta yürüyen kadının boğazına bıçak dayayıp rehin alan genç adam, kadına tam 90 dakika boyunca ecel terleri döktürdü. Olay yerine gelen polis saldırganı ikna etmeye çalıştı. Ama o, 20 bin yuan (yaklaşık 3 bin dolar) almadan kadını serbest bırakmayacağını söyledi ve kadını ölümle tehdit etti.

Bir yandan tehditler savurup bağıran saldırganın bir süre sonra gözlerinden yaşlar gekldiğini farkeden polis, onu ikna etmeyi başardı ama bu sırada da saldırganın acı sırrı ortaya çıktı.

İşsiz kaldığını, ciddi bir rahatsızlık nedeniyle annesinin tedavi gördüğünü ancak ameliyat olmasının şart olduğunu ve bunun için gerekli parayı temin edemediğini söyleyen saldırgan "Her şey annem için" dedi.

Adı sadece Zhang olarak açıklanan saldırgan rehin aldığı kadından özür dileyerek, annesini kurtarmak için başka çare görmediğini anlattı. Adı Kuang olan kadın da saldırganı affederek şikayetçi olmadı amcak polis gerekli işlemleri yaparak onu gözaltına aldı.

Saldırganın 5 ay öncesine kadar bir otomobil fabrikasında teknisyen olarak çalıştığı, arkadaşları tarafından sevilen biri olduğu anlaşıldı.

Hürriyet