Tanıdık bir iş adamının eşinden ucuz kredi almak ve kendisi hakkında çıkan haberleri engellemeye çalışmakla eleştirilen Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff'un, bu eleştirilerin bir yıl içinde unutulacağını ümit ettiği bildirildi.

Pazar günleri yayımlanan ''Bild am Sonntag'' g
azetesinde yer alan haberde, Wulff'un, cumhurbaşkanlığı konutundaki çalışanlara yönelik düzenlenen yeni yıl resepsiyonunda yaptığı konuşmada, 2015 yılına kadar iyi bir şekilde görevini sürdüreceğini ve ''Her şey bir yıl sonra unutulur'' şeklinde ifade kullandığı belirtildi.

Haberde, Alman Cumhurbaşkanı Wulff'un müsteşarı Lothar Hagebölling ile bu yılın planlamasını sürdürdüğü ve Almanya'da aşırı sağcı terör örgütü tarafından öldürülen kurbanların ailelerini kabul edeceği, bunun için besteci Stephan Sulke'den bir şarkı bestelemesini istediği kaydedildi.

Öte yandan Wulff'a eleştirilerini sürdüren Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Sekreteri Andrea Nahles, Wulff'un Bild gazetesinin genel yayın yönetmeni Kai Diekmann'ın telesekreterine bıraktığı mesajın yayınlanmasına izin vermesi gerektiğini ifade etti.

Daha önce görevinden istifa eden Cumhurbaşkanı Horst Köhler'den sonra Wulff'un da istifa etmesi durumunda ülkede yeni bir genel seçim yapılması gerektiğini belirten Nahles, Wulff'un istifa etmesi durumunda Başbakan Angela Merkel'in de seçmenlerin karşısına çıkması gerektiğini, Merkel'in bundan dolayı Wulff'a yöneltilen bu eleştiriler konusunda suskunluğunu koruduğunu tahmin ettiğini kaydetti.

SPD Federal Meclis Grubu Başkan Yardımcısı Ulrich Kleber, Spiegel dergisine yaptığı açıklamada, Wulff'un cumhurbaşkanlığı makamına zarar verdiği ve bu görevde kalamayacağını belirtti.

Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Genel Sekreteri Hermann Gröhe ise, Wulff'un hatalarına rağmen yeniden güven kazanmak için fırsat verilmesini istedi.

Spiegel dergisinin haberine göre, ucuz ev kredisi haberinin yayınlanmadan önce Wulff'un sadece Diekmann'ı değil, bu gazetenin bağlı olduğu Springer Grubunun Yönetim Kurulu Başkanı Mathias Döpfner'i de tehdit ettiği belirtildi.