Genel başkan yardımcılarının ayrı katlarda yoğun çalışma yaptıkları ve 13 Haziran'ı bekledikleri öne sürüldü
 
Yoğun bir tempoda miting meydanlarına çıkıp vatandaşlardan partisine oy isteyen Kılıçdaroğlu'nun, seçimden sonra zorlu bir liderlik mücadelesiyle karşı karşıya geleceği belirtildi.
 
Bir kaset skandalı ile genel başkanlık koltuğuna oturan Kemal Kılıçdaroğlu'nun, kendisine genel başkanlık yolunu açan iradenin tavsiyeleri ile şekillendirdiği genel başkan yardımcıları ile başı dertte olduğu öğrenildi. Her gün en az iki ilde seçim mitingi yapan Kılıçdaroğlu, ülkeyi tek başına gezerken genel başkan yardımcıları da 12 Haziran sonrası için genel merkezde çalışmalar yürütüyor. CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal tarafından yaptırılan ve hizmete açılan parti binasında şimdilerde katlar arası iktidar savaşı yaşanıyor. Seçimler sonrası için ekiplerini hazırlayan ve 13 Haziran'da sahaya çıkarak Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığını tartışmaya açacak ekipler, gizliden gizliye taraftar toplama mücadelesi yürütüyor.
 
Kılıçdaroğlu'na seçim mitinglerinde örgütün desteğini vermeyen ve sahte gerekçelerle seçimlerde çalışan örgütleri görevden alan yönetim, Kılıçdaroğlu'nu mitinglerden ve reklamlardan derleyeceği oylar ile küçük bir yüzdeyi toplaması için çaba gösteriyor.
 
REKLAMA 27 MİLYON LİRA
 
CHP, Hazine'den aldığı seçim yardımının hepsini halkla ilişkiler ve tanıtım için harcama planı yaparken, sadece televizyon reklamlarına bugüne kadar 27 milyon lira harcadı. Partinin reklamlarının televizyonlarda dönmesi ile yeterli oy alamayacağını bilen parti yönetimindeki 3 genel başkan adayı ile yönetim dışındaki iki grup sessizlik kuralı ile çalışmalarını yürütüyorlar.
 
Seçimlere kadar birbirlerine dokunmamaya gayret eden bu gruplar, erken isyan bayrağı açmanın ise Kemal Kılıçdaroğlu'nun gücüne güç katacağını biliyor.
 
BATUM EN GÜÇLÜ ADAY
 
Baykal'ı göndererek CHP'yi şekillendirmeye başlayan iradenin ilk transferi olan ve bir dönem CHP Genel Sekreterliği koltuğunu işgal eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, 12 Haziran sonrası genel başkan adayları arasında ilk sırada yer alıyor. Ergenekon sanıklarını partiden aday yapma başarısını gösteren Batum, geçmişinde merkez sağın başına DP aracılığı ile geçirilmek istenmiş ve başarı sağlanamayacağı görülünce de CHP'ye eklemlenmişti.
 
Kurultaydan bir gece önce parti üyesi yapılan ve kurultayda parti yönetimine alınan Batum, arkasına aldığı Encümen-i Daniş ve Ergenekon sanıklarının desteği ile genel başkanlığın en güçlü adayları arasında yer alıyor. Batum, ulusalcı kesime yakın olması itibarı ile de dikkat çekiyor.
 
TEKİN HALK ADAMLIĞINA OYNUYOR
 
Yüksek Seçim Kurulu'na verdiği özgeçmişinde orta okul mezunu olduğu ortaya çıkan Gürsel Tekin'e, partinin ulusalcı ve okumuş kesiminde burun kıvrılsa da halk ile kurduğu yakın ilişkiler onun önünü açacak gibi görünüyor. Tekin, Baykal'ın peşinden göz yaşlarını salıverirken, Kılıçdaroğlu'na mesafeli durması ile Önder Sav'ın tepkisini çekmiş ve yönetime girmesi de türlü mücadelelerden sonra gerçekleşmişti. Teşkilat ve teşkilatlanmadan sorumlu genel başkan yardımcısı olması hasebiyle örgütü iyi ve yakından tanıyan Tekin de, Kılıçdaroğlu'nun genel seçimlerde beklenen oyu alamaması ve istifa etmesi durumunda ortaya çıkacak genel başkan adaylarından. Tekin, milletvekili listeleri hazırlanırken de her türlü ihtimal hesaplarını yaparak kendine yakın isimleri iyi ve seçilebilecekleri sıradan aday gösterme başarısına ulaştı.
 
ORAN BEKLİYOR
 
ÇYDD eski Başkanı Türkan Saylan'ın refere ettiği isimler arasında yer alan Umut Oran da CHP genel başkan yardımcısı olduktan sonra kendisini unutturdu. Oran, her ihtimale karşı ulusalcıların yedek genel başkan adayı olarak Batum'un ardından ikinci sırada yer alıyor.
 
Ergenekon operasyonu çerçevesinde yapılan yasal dinlemelerde CHP ile ilgili siyasi pratikleri dinlemeye takılan Saylan, Batum ve Oran ikilisinin partinin başına geçmesini öneriyordu. Oran da 12 Haziran'ın ardından ya Batum ile birlikte hareket edecek ya da kendisine gelecek "öneri" ile tarafını seçecek ya da açıktan genel başkan adayı olacak. Oran daha önce de Baykal'a karşı genel başkan adayı olmuş ancak seçilememişti.
 
GÜNEŞ'İN ŞANSI AZALDI
 
CHP Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hurşit Güneş de genel başkan adayları arasında öne çıkan bir isim. Parti yönetimindeki isimlerle, kırdığı potların ardından arası açılan Güneş, parayı yönetmesi nedeniyle kendine taraftar grubu oluşturmaya çalışıyor. Güneş de Kılıçdaroğlu'na karşı çıkacak rakipler arasında dişli bir rakip olarak ortaya çıkıyor. CHP'nin mali işlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Güneş, seçim sonrasına yönelik çalışmalarını 9. kattaki odasından yürütüyor.
 
KATLAR KIYMETE BİNDİ
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 12. katta bulunurken, diğer katlarda partinin çeşitli birimleri çalışıyor. CHP'nin Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hurşit Güneş 9. katta, Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ve Süheyl Batum 11. katı, Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ise 10. katı kendilerine üs olarak kullanıyor. Her bir aday da seçim sonrasında oluşacak durumdan faydalanarak 12. katın sakini ve partinin hakimi konumuna gelmek istiyor.
 
yenişafak