BES'in araştırmasında, 4 kişilik bir ailenin ise bankalara, eş dosta, esnafa, kredi kartlarına ve çevresine olan şahsi borçlarının yanı sıra TC vatandaşı olmaktan dolayı kaynaklanan 39 bin 300 TL'lik ayrıca bir borcu bulunduğuna dikkat çekiyor.

BORÇ STOKUNDA ARTIŞ

BES'in Hazine Müsteşarlığı'nın verilerinden yaptığı hesaplamaya göre Türkiye'de doğan her bebek 6 bin 550 dolar, yani 9 bin 825 TL borçla dünyaya gözünü açıyor.

BES Genel Başkanı Gürkan Avcı, Bursa şubesinde yaptığı toplantıda Cumhuriyetin kuruluşundan Kasım 2002 tarihine kadar Türkiye'nin toplam borcunun 220 milyar dolar olduğunu, 2009 şubat ayı itibariyle toplam borç stokunun iki kattan daha fazla artarak, Hazine'nin şubatta açıkladığı resmi verilere göre 458.6 milyar dolara çıktığını belirtti.

AİLE BORCU 40 BİN TL

Kişi başına düşen 9 bin 825 TL borcun, her Türk vatandaşının ve doğan her bebeğin hanesine yazıldığına işaret eden BES Genel Başkanı Gürkan Avcı, açıklamasında şu noktalara dikkat çekti:

“4 kişilik bir ailenin bankalara, eş dosta, esnafa, kredi kartlarına ve çevresine olan şahsi borçları yanı sıra TC vatandaşı olmaktan dolayı kaynaklanan 39 bin 300 TL'lik ayrıca bir borcu bulunuyor.-yeni şafak