Kuruluş tarihinin üzerinden bir ay geçmeden Gazeteci ve Eğitimci Abbas Güçlü’yü üniversitede ağırlayarak çok sayıda üniversite öğrencisini bir araya getiren topluluk, sertifikalı eğitim programları da gerçekleştiriyor.
2010 yılında kurulan topluluk, mezun olacak olan son sınıf öğrencilerine “Temel Yaşam Desteği ve Defibrilasyon Eğitimi” kursu vererek sertifika almalarını sağladı. 22 öğrencinin sertifika aldığı eğitimi Üniversite Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nil Kaan verdi. Her yıl mezun olacak arkadaşları için aynı eğitimi sürdürme kararı alan topluluk, verdiği eğitimlerini çeşidini arttırmayı hedefliyor.
ADÜ Hemşirelik Topluluğu Danışmanı Doç. Dr. Sakine Memiş, ADÜ Sağlık Yüksekokulu öğrencilerinin, merkez kampüse uzak olmaktan kaynaklanan dezavantajlarını en aza indirmek, okuldaki diğer öğrencilerle kaynaşarak sosyalleşebilmelerini sağlamak için kurdukları topluluğun öğrencilerin sağlıkla ilgili sorunlarına da çözüm bulmayı hedeflediklerini belirtti. Öğrenciler arasında bir anket çalışması yaparak sağlıkları konusunda onları en çok endişelendiren başlıkları saptamaya çalıştıklarını ve anket sonuçlanır sonuçlanmaz konularında uzman hekimleri Üniversiteye davet ederek konferans vermelerini sağladıklarını ifade eden Sakine Memiş, “Bu yıl Mart ayında Hacettepe Üniversitesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Nurgün Platin’in konuk olduğu bir konferans düzenledik. Etik Değerler ve Motivasyon konulu konferansa olan yoğun ilginin verdiği motivasyonla çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyoruz. Üyelerimize, mesleklerini geliştirici çeşitli etkinliklere katılabilmelerini sağlıyoruz. Bu bağlamda Geçen yıl beş üye öğrenciyi İstanbul’daki insan anatomisi sergisine, üç üyemizi de İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile Kızılay’ın ortaklaşa düzenlediği Çanakkale Zaferi ve kan bağışı kampanyasına gönderdik” dedi.