Galatasaray taraftarındaki tutkuyu daha önce hiçbir taraftarda görmediğini belirten Kewell, "Galatasaray taraftarından daha iyi bir taraftara sahip olduğunu düşünen varsa hemen iddiaya girelim" dedi.

Avustralya futbolunun en önemli yıldızı olarak FIFA.com'a açıklamalarda bulunan Kewell, ülkesinin futbolu kadar Galatasaray'la da ilgili konuştu. Türkiye'deki futbolun da üst düzeyde olduğunu belirten Kewell, "Galatasaray'da beraber forma giydiğim bazı arkadaşlarım Premier Lig'de rahatça oynayabilecek teknik kapasiteye sahip. Hatta Premier Lig'deki birçok oyuncudan da daha iyiler ama tek eksik yönleri kendilerini kontrol etmeleri ve defansif yanları. Hepsi sadece atak yapmayı düşünüyor. Bu taraftarlar için güzel ama teknik direktörle için tam bir kabus" şeklinde konuştu.

"DAHA ÖNCE BÖYLE TARAFTAR GÖRMEDİM"
FIFA.com editörlerinin 'Galatasaray'ın dünyaca ünlü taraftarı hakkında neler düşünüyorsunuz?' sorusuna Kewell, "Birçok tecrübe yaşadım ama hayatımda bu kadar tutkulu bir taraftar görmedim. Dünyada başka bir takımın bizim kadar iyi taraftara sahip olduğunu düşünmüyorum. Eğer taraftarının Galatasaray taraftarından daha iyi olduğunu düşünen varsa hemen bahse girelim. Çünkü değiller" diyerek sarı kırmızılı taraftara övgüler yağdırdı.

"İKİNCİLİK KABUL EDİLEMEZ"
Galatasaray'ın ikinciliği kabul etmediğini belirten tecrübeli yıldız, "Eğer ligi kazanmışsanız başarılısınız, ikincilik diye bir ihtimal yok. Yani Galatasaray için tek bir yer var o da birincilik gerisi beklenmedik sonuç olarak değerlendiriliyor" dedi.

"İNSANLAR ÇOK SAYGILI"
Türkiye'nin çok ilginç bir ülke olduğunu belirten Kewell, "'İki yıl önce Türkiye'de yaşamak ister misiniz?' diye sorsalar kesinlikle hayır derdim. Ancak şimdi fikirlerimin değiştiğini söylemeliyim. İstanbul çok fantastik bir şehir ve şu ana kadar gördüklerim içinde en iyisi diyebilirim. Bunu şimdi orada yaşadığım için söylemiyorum. İstanbul'da insanlar çok saygılı özellikle kendilerinden daha yaşlılara karşı. Bunu dünyanın başka biryerinde göremezsiniz.

"KARİYERİMİ ÜLKEMDE BİTİRMEK İSTERİM"
Kewell ülkesine dönmek isteyip istemediği ile ilgili soruya ise, ''Ülkeme dönmeyi tabii ki isterim. Bu konuda %100 garanti veremem çünkü ne olacağını bilemem. Ancak futbol kariyerimi ülkemde yani Avusturalya'da bitirmek istiyorum. '' dedi.

(Ligtv.com.tr)