İstanbul, İzmir ve Manisa"da yakalanan El Kaide üyelerinin, 15-20 Kasım saldırılarının benzerlerini gerçekleştirmek için İngiltere, Amerika, İsrail konsolosluklarına kamyonlara yerleştirecekleri gübre bombalarla saldırıya hazırlandıkları kaydedildi. Örgüt üyelerinin, örgüte para kazandırmak için “silahlı soygun, gasp, yağma, adam yaralama ve cinayet işledikleri” öne sürüldü.
İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, Kaplancılar"dan ayrılan A. Karakuş"un elebaşılığını yaptığı El Kaide üyelerinin silahlı soygun, gasp, yağma, adam yaralama ve cinayet işledikleri yönünde bilgi alarak çalışma başlattı. Takip 1 yıl sürdü.
İddiaya göre, yapılanmanın, 5 kişiyi kaçırarak işkenceden geçirdiği, yüklü miktarlarda para aldığı belirlendi. Para vermeyen 5 kişiyi silahla yaralayan şüpheliler, 1 kişiyi de öldürdü. Örgütün topladığı yüklü miktarda para evlerinde bulundu.

"Selefi" grubuyla bağlantılı
Operasyonda yakalanan 60 kişiden 25"i emniyetteki sorgularının ardından serbest bırakıldı. Bu kişilerin, Gaziantep"te daha önce yapılan operasyonla etkisiz hale getirilen Selefi grubuyla bağlantılı olduğu saptandı.
Ele geçen bilgisayarlardaki incelemede, örgüt üyelerinin 15-20 Kasım saldırılarının benzerlerini düzenlemeyi planladıkları belirlendi. İngiltere, Amerika ve İsrail Konsolosluklarının hedefte olduğu saptandı. Örgüt üyelerinin, daha önceki saldırılardaki gibi gübre bombaları bulunan kamyonlarla saldırı yapacakları belirlendi.
Örgüt üyelerinin Pakistan ve Afganistan"da canlı bomba eğitimi alarak bir süre önce İstanbul"a geldikleri anlaşıldı. Eylemlere katılacak örgüt üyelerinin İstanbul Sultanbeyli"deki hücre evlerinde tutuldukları saptandı. Örgütün, son dönemlerde El Kaide"ye yönelik operasyonlara misillemede bulunmak için İstanbul Emniyet Müdürlüğü"ne saldırı planı yaptığı da tespit edildi.

Cerrah: Kendi göbeğimizi kendimiz keseriz
İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, operasyonun CIA"dan gelen istihbaratla yapıldığı iddiasıyla ilgili, “Biz kendi işimizi kendimiz yaparız. Kendi göbeğimizi kendimiz keseriz” dedi. Cerrah, gözaltı sayısının sorulması üzerine “Operasyon devam ediyor” dedi.