Siyasi istikrarın istihdam ve büyümeye de olumlu katkılar sağladığına dikkati çeken Şimşek, AK Parti iktidarının 10 yıl boyunca çok önemli işlere imza atarak, hem cari açığını hem de borçları azalttığını dile getirdi.

Beşeri sermayedeki artışın ülkenin rekabet gücünü artıracağına inandıklarını ve hükümet olarak eğitime büyük önem verdiklerini belirten Bakan Şimşek, 9 yılda eğitime ayrılan payın yaklaşık 5 kat artarak 11 milyar liradan, 56 milyar liraya çıkartıldığını bildirdi.

Kadınların eğitimine özel bir önem verdiklerini ve kız öğrencilerin okullaşmasını desteklediklerini kaydeden Şimşek, son dönemde eğitimin kalitesinin yükseltilmesine odaklandıklarını ve bu doğrultuda projeler geliştirildiğini söyledi.

Bakan Şimşek, uluslararası yatırımları çekmenin en önemli unsurunun yeterli altyapıya sahip olmak olduğunun altını çizerek, "Türkiye, bölünmüş karayolları ve hızlı tren hatlarının geliştirilmesi konusunda önemli projelere imza attı. Deniz ve hava yollarında da aynı atılımı gerçekleştirdik. Bu projeler hayata geçirilirken kimi zaman devlet hiç para bile harcamadı. Mesela İstanbul için gerekli olan havaalanını özel sektöre yaptırdık ve bu işten para bile kazandık" ifadesini kullandı.

Uluslararası yolsuzluk endeksine göre 2002'de 102 ülke arasında 65. sırada olan Türkiye'nin aradan geçen sürede önemli mesafe aldığını ve şeffaflık anlamında dünyanın ilk 10 ülkesi arasına girmeyi hedeflediğini belirten Bakan Şimşek, Türkiye'nin kolay iş yapılan ülkeler endeksine göre önceki yıllarda 155 ülke arasında 93. sıra almasına karşın, şimdi 183 ülke arasında 71. sıraya yükseldiğini, bunda bakanlık bürokratlarının iş yapmayı zorlaştıran mevzuatı gözden geçirmesinin etkili olduğunu dile getirdi.