Türk İşadamları Platformu (TİAP) ve Mucit Türk İşadamları Platformu (MUTİAP) Genel Koordinatörü Hakan Başlık, Türkiye"de mucitlerin hak ettiği desteği bulamadığını ve platform olarak yetkililerden destek beklediklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"dan bünyelerinde bulunan mucitlerin buluşlarını sunmak için randevu talep ettiklerini kaydeden Başlık, “Buluşların Türkiye"de kalması için çok direndik. Son ümidimiz Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül. Türkiye"nin zirvesindeki bu iki isimden de destek göremezsek, daha önce gelen teklifler doğrultusunda buluşlarımızı yurt dışına satmak zorunda kalacağız” dedi.
Yaklaşık bir yıl önce kurulan TİAP ve MUTİAP"ın çok sayıda buluşa imza attığını ve tamamen Türk Mucitlere ait olan bu buluşların dünyada birçok alanda reform sayılabilecek yenilikler olduğunu iddia eden MUTİAP Genel Koordinatörü Hakan Başlık, Türkiye"de bilime, bilim adamına ve icada gerekli desteğin verilmediğini iddia etti. Başlık “Başta organik Tarımda kullanılmak üzere ve her türlü zirai mücadelede kullanabileceğimiz ruhsatlı "Sıvı Yarasa Gübresi" üretimi, Bu yıl domates üreticisinin kabusu olan "Tuta Absoluta" zararlısına karşın en etkin mücadele yöntemini geliştirdik. Roa Biyoteknolji ile bu sorunu ortadan kaldırdık. Çam ağaçlarında bulunan Çam Kese Böceği zararlısına da aynı ürünle ortadan kaldırdık. Bu sorunların bugüne kadar bulunmuş bir çözümü yoktu ancak MUTİAP bunu başardı. Bunun dışında; Elektrik Enerjisi Üretim Projesi, Hasta Bakıcı Robot Projesi, Hasta Yatağı Transferi Ünitesi Projesi, Deprem"de Kara Kutu Yöntemi Projesi, Yüzde 100 Doğal Anti Bakteriyel Sağlık Seti Projesi, Doğal Susuz Araba Yıkama Şampuanı Projesi, Alkolsüz Kafeinsiz Enerji İçeceği projeleri olmak üzere birçok projede buluşlar yapıldı. Yurtdışından cazip teklifler gelmesine rağmen maalesef Türkiye"den destek bulamadık. Son umudumuz Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ve Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan. Buluşlarımızı kendilerine sunmak istiyoruz. Eğer bu da olmaz ise buluşlarımız artık yurt dışında satılık” dedi.
Başlık, projelerin yurt dışına çıkıp patentinin alınması halinde, Türkiye için stratejik öneme sahip birçok projenin de hiç kullanılmadan ortadan kaldırılacağını da iddia etti.