AYDINPOST HABER SERVİSİ-İnsanların dahi yaşamlarının önemsenmediği ve toplu katliamların yapıldığı ülkemizde hayvan haklarının ise hiç değerinin bulunmadığı acı ve hüzünle görülüyor.

Güllübahçe karayolu üzerinde Didim dönüşü Mehmet Özçakır'ın görüntülediği ve araçların çarptığı bir köpek ve domuz yol kenarında bırakıldığından, ilk tedavilerininde yapılamadığı anlaşılıyor.

Belki yaşama şansları olabilecek bu iki canın yok olmasına neden olan sürücülerin vicdan azabı çekip çekmediklerini bilmiyoruz ama,Hayvan Hakları Yasasının Trafik kazaları başlıklı 21. maddesi " Bir hayvana çarpan ve ona zarar veren sürücü, onu en yakın veteriner hekim ya da tedavi ünitesine götürmek veya götürülmesini sağlamak zorundadır.21 inci maddeye aykırı hareket edenlere hayvan başına ikiyüzellimilyon lira idarî para cezası "verilir hükmüne rağmen kimsenin görmediği kazanın failleride meçhul.

Turizm yolu olması edeniylede yabancı konukların önündeki bu manzara ülkemiz tanıtımı ve Türk konukseverliği ve misafirliği içinde son derece olumsuz görüntüye neden oluyor.

Hayvan hakları Koruma Kurulunun bir an önce harekete geçerek en azından Karayolları yetkililerince, bu acı görüntülerin çocuk ve ergenlerin sağlığı için bir an önce kaldırılması yerinde olacak...!


Haber ve fotoğraf: Mehmet Özçakır