TOKAT'ta oturan 14 yaşındaki F.D. babasının evlenmesine izin verilmemesi üzerine af tüfeğini çenesine dayayıp ateş ederek intihara kalkıştı. Ağır yaralanan F.D'nin yüzü tanınmayacak hale geldi.

Merkeze bağlı Dereyaka Köyü'nde bir aile çiftçilik yapan 7 çocuk babası Mustafa D.'nin büyük kızı F.D.'yi istemeye geldi. Kızını evlendirmek istemeyen Mustafa D. olumsuz yanıt verdi. Evlenmek isteyen ve babasının verdiği yanıta sinirlenen İlköğretim okulu 8'inci sınıf öğrencisi F.D. diğer odaya giderek duvarda asılı av tüfeğini çenesinin altına koyduktan sonra tetiği çekti.

Silah sesini duyarak odaya giren baba Mustafa D. kızını yerde kanlar içinde buldu. Tokat Devlet Hastanesi"ne götürülen F.D., buradaki ilk müdahale ardından Sivas'taki Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Plastik cerrahi servisi doktorları 10 saat süren ameliyatla F.D.'yi yaşama döndürürken, isabet eden saçmalar nedeniyle çenesi, dilinin yarısı ve burnunun büyük zarar gördüğü belirtildi.
Mustafa D. “Kızım cahilik etti. Bundan sonra yapacak bir şey yok. İyleşmesi için bekleyeceğim. Bizim hiç bir sağlık güvencemiz yok. Hastane masraflarının altından kalkamayız. Yetkililer bize yardım etsin. Kızım biran önce iyleşsin” dedi.
DHA