Geçtiğimiz Şubat ayında Nazilli Belediyesi, Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü işbirliği ile ‘Hayat Boyu Öğrenme’ protokolü imzalanmış halkın isteği göz önünde bulundurularak değişik kurslar protokol çerçevesinde açılmıştı. Protokol çerçevesinde spor kursları, iş makineleri operatörlüğü kursları, resim kursları, müzik kursları, bilişim teknolojileri kursları ve yabancı dil kursları açılması için yapılan protokole Kaymakam Mehmet Okur, Belediye Başkanı Haluk Alıcık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Muhlis Sönmez imza atmıştı.

“MEYVELERİNİ VERMEYE BAŞLADI”
İmzalanan protokolün ilk meyvesi Tatlı Çizgi Resim Gurubunun 23 Nisan Parkında düzenledikleri Resim sergisi oldu. Nazilli Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen resim sergisinin açılışını Efelerin zeybek oyunları gösterileri eşliğinde Belediye Başkan yardımcısı Mustafa Akkaya yaptı. 23 Nisan parkında düzenlenen açılışta sergi açılış kurdelesini keserken kurs öğretmeni ve kursiyerler Başkan Yardımcısı Akkaya’nın doğum günü olması nedeni ile kendisine doğum günü pastası kestirerek, yaptıkları bir tabloyu hediye ederek jestte bulundular. Başkan Yardımcısı Akkaya bu jestlerinden dolayı her kese teşekkür ederek sanata ve sanatçıya büyük önem ve değer verilmesi ve desteklenmesi gerektiğini ifade etti. Akkaya; “hepimiz kitap okur. Matematik problemi çözer yada işlerimizi en iyi şekilde yapabiliriz. Ama hepimiz bir ağacı her ayrıntısıyla resmedemeyiz. Bu Allah vergisi bir yetenektir. Bu kurs sayesinde yeni cevherler keşfedildiği gibi kendileri için yarattığımız uygun ortam ve şartları rahatlıkla kullanarak kursiyerlerimiz sanatlarını icra etme olanağı ve fırsatını buldular. Hepsinin ellerine, gönüllerine sağlık diyorum ve ayrı ayrı hepsini tebrik ediyorum ” dedi.

“YAZ KURSLARI DA AÇILACAK”
Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Muhlis Sönmez, Hayat Boyu Öğrenme projesine imza attıkları günden itibaren kendilerine değişik dallarda kurs için pek kişinin müracaatta bulunulduğunu, bunlardan ilkinin sergisi düzenlenen resim kursu olduğunu belirtti. Okulların tatile girmesinden sonra da gençler ve öğrenciler içinde değişik kursların açılıp devam edeceğini söyleyen Muhlis Sönmez; “Nazilli Belediyesinin sağladığı şartlarla kursiyerlerimize konularında uzman kurs öğretmenlerimiz nezdinde eğitimler veriyoruz. Bu kurslarımızdan biri olan Resim Kursumuz Kurs öğretmeni Süheyla Ergün sayesinde ilk meyvesini vererek bu güzel resim sergimizi oluşturdu. Hepsinin ellerine sağlık. Yapılan çalışmalar büyük ressamların eserlerini aratmayacak kadar güzel özverili ve nitelikli çalışmalar. Hepsini ayrı ayrı kutluyorum” dedi.

“KATILIM VE TEŞEKKÜR BELGELERİ VERİLDİ”
23 Nisan Parkında 24 kursiyerin katıldığı resim kursu çalışmalarının sergi açılış kurdelesini Nazilli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Akkaya, Kurs Müdürü Muhlis Sönmez ve kurs Öğretmeni Süheyla Ergün birlikte kestiler. Kurs öğretmeni Süheyla Ergün kursiyerleri ile birlikte sergiyi dolaşırken yaptıkları çalışmalar hakkında Mustafa Akkaya ve davetlilere hiçbir kopyaya yer verilmemiş tamamen hayallerde canlandırılan ve gerçeğine uygun olarak yapılmış olan resimler konusunda bilgiler verdi. Karakalem, yağlıboya ve suluboya çalışmalarından oluşan sergide en dikkat çekici bölüm gece gündüz yoğun bir performans harcayarak tüm kursiyerlerin birlikte yaptıkları Çanakkale Şehitlerini Anma Dekor Tablosu oldu.

Resim kursuna katılan kursiyerlerin teşekkür ve katılım belgelerini Başkan Yardımcısı Mustafa Akkaya, Kurs Müdürü Muhlis Sönmez ve kurs Öğretmeni Süheyla Ergün verdi.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg