Havacılık sektörünün önemli yayınlarından Air Transport World (ATW) dergisinin 37. Yıllık Havacılık Sanayi Başarı Ödül Töreni'nde "2010 Pazar Liderliği" ödülünü Türk Hava Yolları (THY) aldı.

Havacılık sektörünün önemli yayınlarından Air Transport World (ATW) dergisi, Washington'da düzenlediği 37. Yıllık Havacılık Sanayi Başarı Ödül Töreni'nde Türk Hava Yolları'nı (THY) "2010 Pazar Liderliği" ödülüne layık gördü. THY adına ödülü derginin editörü ve Avrupa Büro Şefi Kathy Buyck'den alan THY Genel Müdürü Temel Kotil, Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım'a teşekkürlerini ileterek, büyük şehirleri İstanbul üzerinden birbirine bağlamayı hedeflediklerini söyledi. THY'nin 16 bin çalışanı adına ödülü almaktan onur duyduğunu söyleyen Kotil, 170 civarında noktaya düzenlenen sefer sayısını, yüzlerle ifade edilecek rakamlara yükseltmeyi amaçladıklarını kaydetti.

POLİTİKALAR MEYVESİNİ VERİYOR

Türk Hava Yolları'nın ilk defa böyle önemli bir ödül aldığını söyleyen Kotil, ödülün asıl mimarının Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım olduğuna dikkat çekerek, Yıldırım'ın 2003'de başlattığı politikanın meyvelerini verdiğini vurguladı. 7 farklı dalda ödül veren ATW, "Yılın Havayolları" ödülüne Emirates Havayollarını layık görürken, "En İyi Yolcu Servisi" ödülünü ise Virgin America'ya verdi.

BU İŞTE BİR SİHİR VAR

THY olarak "çok çalıştıklarını" ifade eden Kotil, "Bunda bir sihir olması gerekiyor. Aslında tek bir sihir var, günde 25 saat çalışmak. Bu ödülü, günde 25 saat çalışıp aldık, şimdi sıra 26-27 saat çalışıp daha başka ödül almada" ifadesini kullandı. Kotil, "2008 - 2009 bütün havayollarının aşağıya indiği yıllarda bizim bu yukarıya çıkışımıza ödül veriyorlar" diye konuştu.

'Kalitenin pasaporta ihtiyacı yok'

Önceden küçük bir marka olan THY'nin artık lider havayolu markasına dönüştüğünü dile getiren Kotil, THY'nin bu noktaya ulaşmasının nedenlerine değindi. THY'nin tanınırlığının arttığını belirten Kotil, ünlü tenisçi Caroline Wozniacki'ın yer aldığı reklam filminin çok beğeni aldığını, ünlü NBA basketbolcusu Kobe Bryant'ın yer alacağı reklamların da büyük ilgi toplamasını beklediklerini anlattı. Kotil, diğer havayollarının yolcu sayısı azalırken ve zarar ederken, THY'nin yolcusunun artıp kar ettiğini belirterek, şunları kaydetti: "Uluslararası pazarda mal satmak istiyorsanız kaliteli olmak zorundasınız. Hani bir söz vardır ya, 'kalitenin pasaporta ihtiyacı yok', pasaport olmadan mal satmanın sonucunda bize ödül veriyorlar."

Küresel krize rağmen zirveye çıktı

Törende, THY'yi ve ona bu ödülü getiren başarılarını tanıtan bir video sunumu da gösterildi. Sunumda, THY'nin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hükümetinin göreve gelmesinin ardından hızlı bir yükselişe geçtiği ve küresel finansal krize rağmen bu başarı grafiğini artırmaya devam ettiği anlatılarak, THY'nin son yıllarda gerçekleştirdiği atılımlardan örnekler verildi.

yenişafak