İstanbul-Bangkok seferini yapacak olan Türk Hava Yolları'na ait uçağın kalkışından önce buzlanmaya karşı alkol ve glikoz karışımı sıvıyla de-icing işlemi yapan araca, kalkış için manevra yapan uçağın kanadı çarptı. Devrilen aracın sepetinde bulunan operatör yere düşerek aracın altında kaldı. Operatör apronda yaşamını yitirirken, yaralanan aracın sürücüsü hastaneye kaldırıldı.

DHM yetkililerinden alınan bilgiye göre, saat 00.30 sıralarında içinde 237 yolcusu bulunan Türk Hava Yolları'na ait TK- 60 sefer sayılı Aırbas A 340 tipi yolcu uçağına, uçuş öncesi yoğun kar yağışı nedeniyle de-icing (Uçağın alkol ve glikoz karışımı sıvıyla yıkanması) uygulandı.


İşlem bittikten sonra pist başından alana girmek için manevra yapan uçağın kanadı de-icing aracına çarptı. Çarpmanın etkisiyle aracın sepetinde bulunan Apron Techizat Operötürü Güven Alkan yere düştü. Araç da Güven Alkan'ın üzerine devrilerek ölümüne neden oldu. Yaralanan araç sürücüsü Adem Yüksel ambulansla özel Ataköy Hastanesi'ne kaldırıldı.


Kaza sonrası kanadında hasar meydana gelen uçak hangara çekildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.


(Hürriyet)