İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlediği basın toplantısında, hava durumuna ilişkin açıklama yapan Vali Güler, İstanbul'da dün gece itibariyle kaydedilen en düşük sıcaklığın -5 derece olduğunu ifade etti. Güler, hafif kar yağışının devam ettiğini belirterek, "En yüksek sıcaklık -1 derece ölçülmüştür.

Hava yarın sabah saatlerinde hafif kar yağışlı olacak, sıcaklık -3 derece olarak bekleniyor. Çarşamba günü çok bulutlu ve akşam saatlerinden itibaren yağmurlu. En düşük sıcaklık -3 olacak. Perşembeden itibaren lodosla beraber yağmur bekleniyor. Sıcaklıklar 2 ile 7 derece arasında yükselecek, cuma günü de sıcaklıklar 5-12 derece arasında yükselecek" dedi.

Vali Güler, bazı basın kuruluşlarında, İstanbul'da çarşamba günü şiddetli soğuk havanın etkili olacağı yönünde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Perşembe gününden itibaren havanın ısınacağının altını çizen Güler, "Son 3 günde metrekareye 30 kilogram ile 80 kilogram arasında yağışlar alınmıştır. Bu rakam bölgelere göre değişmiştir" diye konuştu./iha