İmzalanan protokolle hastane personeline 5 yılda 1 milyon TL"lik promosyon geliri sağlandı.
Aydın Devlet Hastanesi personelinin 5 yıldır çözüm bekleyen promosyon sorunu yetkili sendika Sağlık-Sen temsilcileri, hastane başhekimliği ve Halk Bankası arasında yürütülen görüşmeler sonucu çözüme kavuştu. Hastane personeline 5 yıl için toplam 1milyon TL promosyon ödenmesi ve bankacılık işlemlerinde kolaylıklar getiren bir protokol imzalandı. Törene Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Halil Yürekli, Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer, Halk Bankası Aydın Şube Müdürü Şerafettin Güleşen ve Müşteri Hizmetleri Yetkilisi Hilal Ülkü Işık atıldı.
İmza töreninde konuşan Şube Müdürü Şerafettin Güleşen, “Hastanemiz personelinin maaş ve promosyon işlemlerinin yapılabilmesi için 15 Nisan 2010-15 Nisan 2015 yılları arasını kapsayan bir protokol imzaladık. Söz konusu protokol gereği hastane personeline bankamızca promosyon ödemesi yapılacak. Ayrıca bu protokol kapsamında hastane personelimiz bankamızın bankacılık hizmetleri, kredi kartı aidatları ve hesap işletim işlemlerinden ücretsiz olarak faydalanacaklar ve de bankamızdan çok daha uygun koşullarda kredi kullanabilecekler” dedi.
Hastanede sağlık ve hizmet personeli olarak toplam 553 kişinin görev yaptığına işaret eden Başhekim Halil Yürekli de, “Maaş promosyonları konusu hastanemizde 5 yıldır süregelen bir sorundu. Yürüttüğümüz görüşmeler sonucunda son dönemde imzalanan protokollerin en iyisine imza attık. Bu protokolle maaşlarını Halkbankası"ndan almaya başlayan personelimize oluşan promosyonun yüzde 94"ü eşit bir şekilde dağıtılacak. Bu da 5 yıl için yaklaşık 1 milyon TL gibi bir rakam ediyor ve her bir personelimiz için 2 bin TL"ye yakın bir ek gelir anlamına geliyor” diye konuştu.
Görüşme süresince kendilerinin de yetkili sendika olarak yer aldıklarını anımsatan Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer ise, şunları söyledi: “2006 yılında Memur-Sen ile Hükümet arasında imzalanan mutabakat metninde banka promosyonlarının çalışanlara dağıtılması karar altına alınmıştı. Memur-Sen ve Sağlık-Sen olarak mutabakata varılan bu konuda verdiğimiz mücadele 20 Temmuz 2007 tarihli Başbakanlık Genelgesiyle hayata geçirildi. Sağlık-Sen"in yetkili olduğu Atatürk Devlet Hastanesinde Halkbankası ile yapılan maaş promosyon anlaşmasıyla her çalışana eşit olarak 2 bin TL promosyon ücreti bir seferde ve nakit olarak ödenecek olup yapılan anlaşma tüm sağlık çalışanlarına hayırlı olsun. Çok zor şartlar altında ve 24 saat gece gündüz mesaisi olmadan çalışan sağlık çalışanlarının promosyonlar hakkıdır.Aydın Sağlık-Sen olarak sağlık çalışanlarının haklarını korumaya devam edeceğiz”
Yapılan konuşmaların ardından 5 yıllık süreği kapsayan maaş promosyonu protokolü Başhekim Yürekli ile Şube Müdürü Güleşken arasında imzalandı. -iha