Cumhuriyet Halk Partisi İncirliova İlçe Örgütü Gençlik Kolları Başkanlığı görevini sürdürürken belediye hoparlörlerinden duyduğu bir anons sonrası kan vermeye giden Ümit Yaşar tarafından CHP Gençlik Kolları bünyesinde başlatılan ihtiyaç sahibi vatandaşa kan temini projesi bugün hastalara umut oluyor.
Merhum Belediye Başkanı Yahya Ümit Orbay"ın 2004 Yerel Seçimleri"nden sonra İncirliova Belediye Başkanlığı"nı kazanmasıyla birlikte parti çatısı altında başlatılan proje belediye bünyesine alınarak kan bankasına dönüştürüldü. Aradan geçen süre içinde birçok hastaya kan tedarik eden Ümit Yaşar verdiği kanlarla da hastaların derdine çare olmuş adeta.
Kan aramak için yola çıkan hasta yakınlarına daha önce Aydın-İzmir Karayolu üzerinde bulunan ve babasına ait olan kahvede hizmet veren Yaşar, o dönemlerde çantasında onlarca kişinin kan gruplarını alarak listeliyordu. Oluşturulan kan bankası ile birlikte de bilgisayar ortamına da atılan kan gruplarıyla birlikte artık İncirliova Belediyesi Kan Bankası Aydın"da yaşayanlara da kan temini yaparak hizmet veriyor.
Kan Bankası Sorumlusu Ümit Yaşar konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Altı yıl önce belediye hoparlöründen kanamalı bir hasta için kan arandığı anonsunu duyunca hemen Devlet Hastanesi`ne gittim. Hastaya kan verdim. Daha sonra tanımadığım üç kişi de kan verdi. Çok sevindik. Ben yanımda bulunan kişilerin cep telefonlarını alarak numaralarını bir deftere yazacağımı, bu işin organizasyonunu yapacağımı söyleyince sevindiler. Daha sonra da Merhum Belediye Başkanımız Yahya Bey belediye başkanlığını kazanınca "Ümit gel bu işi belediye çatısı altında bir kan bankası oluşturarak yürütelim" dedi. O gün bugündür de sadece İncirliova halkımızın değil, il geneline hatta bazen il dışından bizleri arayıp kan isteyen hasta yakınlarına bile kan temin ediyoruz. İnsanların ihtiyaçlarını karşılamak onlara bir nebze de olsa hayat verecek kanı temin etmek bizleri mutlu ediyor” dedi.
“HERHANGİ BİR ÜCRET ALINMIYOR”
Aradan geçen süre içerisinde kan vermek isteyen yaklaşık 3 bin kişinin adı, kan grupları, ev, işyeri telefonları ile adreslerinin kayıt altına alındığını belirten Ümit Yaşar “Kan verdiğimiz hiçbir hasta yada yakınından para talep etmiyoruz. Bu hayır ve gönül işidir. Bizler hasta ile kan vermek isteyen duyarlı vatandaşlar arasında bir köprü oluşturuyoruz. İnsanların sağlığı her şeyden önemlidir” ifadelerine yer verdi.