Kazada hastaya ambulans içerisinde refakat eden Celalettin Bilir, hayatını kaybetti. Kaza sonrası ambulansı özel araçlarıyla takip eden hastanın yakınları sürücü Cengiz Erdoğan'ı darp etmeye çalıştı.

112 Acil Servise bağlı 50 AK 112 plakalı Cengiz Erdoğan yönetimindeki ambulans, İ. Şevki Atasagun Nevşehir Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahale sonrasında ileri tetkik ve tedavi için Kayseri Özel Tekden Hastanesi'ne sevk edilen İsmet Bilir adlı hasta ile refakatçisi Celalettin Bilir'i alarak yola çıktı. Akşam saatlerinde Kayseri- Nevşehir karayolu üzerinde Avanos ilçesine bağlı Sarıhıdır mevkiine geldiğinde yolun aşırı yağış nedeniyle kaygan olması sonucunda direksiyon hakimiyetini kaybederek refüje çarptı ve devrildi. Kaza sonrasında ambulansta refakatçi olan Celalettin Bilir hayatını kaybetti. Hasta İsmet Bilir, sürücü Cengiz Erdoğan ile sağlık memuru Hakan Gündüzpolat ise hafif yaralı olarak kurtuldu. Hasta, olay yerine gelen başka bir ambulansla Kayseri'ye gönderildi.

Kaza sonrasında ambulansı özel araçlarıyla takip eden hasta yakınları, sürücü Cengiz Erdoğan'ı darp etmeye çalıştı. Sürücü Erdoğan, karşı şeritten gelen bir tırı durdurarak kurtulmayı başardı.