Alternatif mayo ve deniz giyiminin jenerik markası Haşema, farklı spor dallarına yönelik ürünler üretme kararı aldı. ‘Do Believe and Feel Free’ sloganıyla hazırladığı reklam filminde tramplen atlama milli takım sporcusu Çağla Tokat, yüzücü Yasemin Yıldız ve kano sporcusu Zeynep Aydın’ı oynatarak dikkat çeken Haşema Tekstil’in sahibi Mehmet Şahin “Bu yıl konsept değişikliğine gittik. Artık kültürümüze yakın her türlü sportif ürünleri üretmek istiyoruz” dedi.

Yüzme yarışması yapacağız

İlk etapta yüzme sporu için ürünler ürettiklerini söyleyen Şahin “Ürünlerimizi hem tatil hem de yüzme sporu ürünü olarak düşündük. Yüzücü, tramplen kullanan, kano ile uğraşan sporcularla reklam çektik. Çabuk kuruyan, likralı kumaşlardan tasarımlar yaptık” dedi. “Hanımları yüzmeye teşvik için çalışıyoruz. Yüzme yarışması düzenlemeyi bile düşünüyoruz” diyen Şahin ayrıca voleybolcu, atlet ve bisikletçiler için ürünler de üreteceklerini söyledi. “Alternatif mayoda önde gidiyoruz” diyen Şahin “3 kişilik tasarım ekibimiz var. Sağlık ve estetiğe önrem veriyoruz. Tüm ürünlerimizi kum, güneş, ve klora karşyı testlerden getiriyoruz. Başörtülü eşofman markamız Heşofman’dan sonra sürprizlere devam etme kararı aldık. Bu yıl faraceye de girme kararı aldık” dedi. Şahin “Üretimin yüzde 25’i ihracata gidiyor. Kuzey Afrika, Ortadoğ’ya ihracat yapıyoruz. İhracat yaptığımız ülkeler arasında Katar, Kuveyt, Amman, Ürdün ve BAE de var. Dubai’de şirket kurduk. Tobako Tribati’ye bile Haşema gönderiyoruz. markamız Haşema ürün adı oldu. Artık Fas’ta bile Haşema diyorlar” şeklinde konuştu. Şahin, ikisi Fatih, biri Başakşehir toplam 3 mağaza ile hizmet verdiklerini de belirterek “Türkiye genelinde 80 noktaya ürün veriyoruz” dedi.

Bronzlaştıran mayolar geliyor

Bronzlaştıran ürünler çıkarmaya başladıklarını anlatan Mehmet Şahin, bu konuda şunları söyledi: “Havuz modeli çıktı. Deniz için düşündüğümüz modelin üzerinde ise çalışıyoruz. Hollanda’da testleri devam ediyor. Bronzlaştırıcı ışınları içeri alan, zararlı ışınları geçirmeyen kumaştan olacak.” Şahin “Jenerik marka olduğumuz için çok taklit ürünlerle karşılaşıyoruz. Yılda 15-20 firmaya ihtar gönderiyoruz. Kimi camına ‘Haşema geldi’ diye asıyor, kimi de ürün kataloguna bizim resimleri koyuyor. Açtığımız davaların bize yıllık 100 bin lira faturası var” diye konuştu. Şahin, bugün artık Müslüman olmayan kadınların da Haşema istediğini belirterek “Almanya’daki satışlardımızın yarısı yabancıya yapılıyor” dedi.