Aydın’da incir hasat sezonunun başlaması ile birlikte nalbantların işleri yoğunlaştı. Özellikle Aydın dağlarında araç girmeyen bahçelerden topladıkları incirleri at, eşek ve katır sırtında taşıyan çiftçiler hayvanlarını nallatmaya başladılar.

Köşk ilçesine bağlı dağ köylerinde incir üretimi yapan vatandaşlardan Mustafa Yeşil ve Nevfel Girgin dağlarda bulunan arazilerdeki incirleri katırlarla taşıdıklarını belirterek, hayvanların daha rahat yük taşıyabilmeleri için nallatmak gerektiğini belirttiler.

Yaklaşık 3 aydır arazilerde iş olmadığı için hayvanların yük taşımadığını buna bağlı olarak da nalbantlık mesleğinde işlerin durgun gittiğini belirten Köşk Akçaköylü nalbant İsmail Madran, “Her geçen gün gelişen teknoloji ve birçok araziye araç yolu yapılması nedeniyle yük hayvanı taşıyan kişi sayısı azaldı. Yük hayvanı bulunduranlar da sadece zeytin ve incir hasat sezonunda hayvanları kullandıkları için anlatmıyordu. Aydın dağlarında incir hasat sezonunun başlaması ile birlikte işler yeniden açıldı. Eskiden dükkanımız olur, çiftçiler de nallatacakları hayvanları dükkana getirirdi. Dükkanda çalışmayanlar ise binek hayvanları ile köylere gidip nallanacak olan hayvanları nallardı. Şimdi kendimiz nalbantlık yapıyoruz ama kendimiz de binek hayvanı kullanmıyoruz. Motosikletle nallanacak hayvanların ayağına gidip bulundukları yerde nallıyoruz” diye konuştu.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png