Doğa Derneği'nin ''Hasankeyf Yok Olmasın'' kampanyası için bir araya gelen ünlüler, kampanyaya 6 günde 6 bin imzanın gelmesini sağladı.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, Tarkan, Sezen Aksu, Yıldız Kenter, Kibariye ve Şivan Perver'in billboardlardan yaptığı çağrıyla son 6 günde toplanan 6 imzayla toplam sayı 78 bini buldu.

Ilısu Barajı'nın durdurulmasını ve Hasankeyf'in de içinde bulunduğu Dicle Vadisi'nin UNESCO Dünya Miras Alanı ilan edilmesini talep eden imza kampanyasına, her hafta yeni bir ünlü katılarak destek verecek.

Ankara ve İstanbul'daki billboardlarda halka ''Hasankeyf'e sahip çık'' çağrısı yapan sanatçılar, imzaların sayısının artmasını sağladı. Tarkan, Sezen Aksu, Kibariye, Yıldız Kenter ve Şivan Perver'in de imzaladığı metinde, Hasankeyf'in en az 10 bin yıllık geçmişi ile UNESCO'nun 10 dünya mirası kriterinden 9'unu karşılayan dünyadaki tek yer olduğuna dikkat çekiliyor.

Kampanyaya destek veren Tarkan, ''Müzikle doğdum. Hasankeyf'le uyandım'', Sezen Aksu, ''İzmirliyim, Hasankeyf'te doğdum'', Şivan Perver, ''Tüm dünyada özgürlüğü aradım. Hasankeyf'te özgürleşeceğim'', Yıldız Kenter, ''15 bin yıldır Hasankeyf sahnesindeyim'' ve Kibariye de ''Bu dünyaya misafir geldim. Yola Hasankeyf'ten çıktım'' sözleriyle kampanya ilanlarında yer alıyor.

Doğa Derneği Başkanı Güven Eken, kampanyaya her hafta yeni bir ünlünün katılacağını ve Hasankeyf için halktan destek isteyeceğini belirterek, Hasankeyf'in yok olmaması için sanatçı, bilim adamı ve düşünürlerin verdiği desteğin bundan sonra da artarak devam edeceğini dile getirdi.