Başrollerinde Angelina Jolie ve Pierce Brosnan"ın yer alacağı "The Topkapi Affair" isimli filmin çekimlerine 2012"de başlanıyor. Tepkileri ortadan kaldırmak için sevişme sahneleri haremde değil platoda çekilecek...

Sosyetik bir adamın heyecan olsun diye hırsızlık yapmasını konu alan "The Thomas Crown Affair" serisinin ikincisi olacak "The Topkapi Affair"in çekimlerine 2012 sonunda başlanıyor.
Çekimleri yılan hikayesine dönen filmin yapımcısı MGM firması; 2007 yılından beri gündemde olan filmin 2013 yılı ortalarında vizyona gireceğini açıkladı.

Başrollerinde Pierce Brosnan ve Angelina Jolie"nin yer alacağı filmde amatör hırsız, Topkapı Sarayı"ndan "Kaşıkçı Elması"nı çalmaya çalışacak.

FİLME MONTE EDİLECEK

MGM yetkilileri, filmdeki hırsızlık sahnelerinin Topkapı Sarayı"nda çekileceğini, ancak sevişme sahneleri için saraydaki Harem Dairesi"nin kullanılmayacağını belirtti.
Bu sahnelerin haremde değil, kurulacak olan bir platoda çekileceğini belirten yetkililer; daha sonra görsel efektler kullanılarak bu görüntülerin filme monte edileceğini söyledi.
TABLO HIRSIZI
Pierce Brosnan"ın başrolünde yer aldığı ilk "The Thomas Crown Affair" 1999 yılında çekildi.
Brosnan"ın Rene Russo ile başrollerini paylaştığı filmde, sosyetik çapkın paha biçilmez değerdeki tabloları çalıyordu.

Angelina Jolie, Amerikan basınına verdiği bir röportajda "Kaşıkçı Elması"nı görecek olmanın kendisini çok mutlu ettiğini söylemişti.


Platoda çekilecek sevişme sahneleri, filmde Topkapı Sarayı"nda çekilmiş gibi gösterilecek.

ÖNER ÖNGÜN / www.sabah.com.tr