DİYARBAKIR"ın Eğil İlçesi'nde, Hükümet Konağı önünde köy korucuları ve BDP"liler arasında yaşanan gerginliği, polis havaya ateş açarak bitirdi. Gerginlik sırasında ortada kalan ve korucuların saldırmaya çalıştığı ileri sürülen 8 aylık hamile BDP"li Belediye başkanı Petek Çapanoğlu Çelik, polislerin havaya ateş açmasından sonra olay yerinden alınarak hastaneye kaldırıldı. Belediyle Başkanı Çelik, olayın provakasyon olduğunu, korucuların adliyede görülen dava ile hiç bir ilgileri bulunmamalarına rağmen provakasyon yapmak için orada olduklarını söyledi.

Eğil Hükümet Konağı'ndaki adliye binasında dün BDP"li yöneticilerin yargılandığı bir davayı izleyen Belediye Başkanı Petek Çapanoğlu Çelik ve partililer, Hükümet konağından ayrılırken binanın önünde bekleyen Karakoç ailesine mensup köy korucuları ile tartıştı. İddiaya göre korucuların 8 aylık hamile olan Belediye başkanı Çelik"e sözlü sataşmalarda bulunması ile başlayan gerginlik, partililerin müdahalesiyle fiziki saldırıya dönüştü. Gerginlik tırmanırken, Başkan Çeli, polise bağırarak olaya müdahale etmelerini istedi. Polis, havaya ateş açarak gerginliği bitirmeye çalışırken, olayla ilgili 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.


HASTANEYE KALDIRILDI
Polisin havaya ateş açarak bitirdiği gerginliğin ardından, 1 ay sonra doğum yapacak olan Belediye Başkanı Petek Çapanoğlu Çelik, oradan uzaklaştırılarak hemen hastaneye kaldırıldı. Çelik, olayın provakasyon olduğunu, görülen davanın Karakoç ailesi ve korucularla ilgisinin bulunmadığını ileri sürdü. Olaydan sonra Belediye başkanı ve BDP"liler koruculardan şikayetçi oldu. BDP Diyarbakır İl Başkanlığı, olayı kınamak için bugün Eğil İlçesi'nde basın açıklaması yapacak.

DHA