Vatan gazetesinden levent İçgen'in haberine göre, Hamas’ın elindeki İsrailli asker Gilad Şalit karşılığında İsrail’in serbest bıraktığı Filistinlilerden Türkiye’ye gelen 11 kişiden biri olan Ayman Abu Khalil (39) hayatını cezaevindeyken nişanlandığı Ayat Zeyadah (30) ile birleştirdi. Görkemli düğün, İsrail’le yapılan takas sonrasında Khalil ile birlikte Türkiye’ye gelen 10 Filistinliyi de buluşturdu. Khalil’nin davet ettiği Başbakan Erdoğan ise düğüne katılmadı. Düğünde, İsrail’in “en tehlikeli kadın” diye nitelendirdiği Amna Muna da geldi. Khalil, “Çok karışık duygular hissediyorum. Filistin’den uzak olduğum için üzüntülüyüm ama düğünüm olduğu için de mutluyum” dedi.


Kişi başı 55 lira ödediler...

Büyükhanlı Park Otel’de dün akşam yapılan düğüne, yaklaşık 150 davetli katıldı. Likya Salonu’nda gerçekleşen düğünde alkollü içecek servisi yapılmadı. Düğünde davetliler karışık oturma düzeninde oturdu. Khalil ailesinin kişi başı 55 lira üzerinden otel masrafını ödediği düğünde, Filistin’in Ankara Büyükelçisi Nabil Maruf’da hazır bulundu.

Törende Çankaya Belediyesi’nde yaptırılan resmi nikah işlemlerinin bir haftayı bulacak olması nedeniyle resmi nikah kıyılamadı. Şeyho Duman isimli birisi tarafından çiftin imam nikahı kıyıldı, Kuran okundu. Gelin ve damat düğüne katılan Filistinlilerin zılgıtları eşliğinde Türk ve Filistin bayraklarını sallayarak oynadı. Arapça parçaların çaldığı düğüne damadın annesi Afat ile gelinin annesi Ghoda da katıldı. Gelin Ayat Zeyadah törende tesettürlü bir gelinlik giydi. Gelinlik ve damatlığın Ankara’da bir moda evinden alındığı öğrenildi.


‘3 çocuk isteği emirdir’

Damat Khalil düğünde bir gazetecinin, “Başbakan Erdoğan’ın düğünlerde çiftlerde 3 çocuk öğüdü vardır. Sizde bu öğüde uyar mısınız?” sorusunu, “İnşallah. Erdoğan’ın istekleri benim için emirdir” diye yanıtladı. Düğün MİT ve Emniyet’in kontrolunde yapıldı. Bazı MİT mensupları ve sivil polisler davetlilere hissettirmeden düğünün yapıldığı salonda güvenlik araması yaptılar. Daha sonrada düğün bitene kadar otelde adeta kuş uçurtmadılar.

Düğünde İsrail ile yapılan takas sonrası Türkiye’ye gelen ve aralarında ‘En tehlikeli kadın’ denilen Amna Muna dahil 11 Filistinli bir araya geldi. Khalil’in sahneye davet ettiği diğer 10 Filistinli’yi düğüne katılan davetlilerin hepsi tokalaşarak kutladı. Daha sonra Filistin Büyükelçisi Maruf, damat Khalil ile birlikte sahnede zılgıtlar eşliğinde oynadı. Bir korumanın eşlik ettiği Muna da damadın annesiyle halay çekti.


Üç İsrailliyi kaçırmıştı

Dışişleri Bakanlığı’nın takas sonrası güvenlik gerekçesiyle sır gibi sakladığı Filistinlilerden olan Khalil, 3 İsrailliyi kaçırıp, öldürmek suçlamasıyla 18 yıl İsrail tarafından değişik cezaevlerinde tutuldu. Khalil, 21 yaşında girdiği cezaevinden 39 yaşında çıktı.


Limitsiz meşrubat

Filistinli Ayman Abu Khalil ile Ayat Zeyadah’ın düğününde davetlilere, “Paçanga böreği, limon sosu ile zeytinyağlı mevsim salatası, iç pilavı ile dağ keçi soslu fırınlanmış kuzu budu, portakallı kabak tatlısı, meşrubat” ikram edildi. Düğünde damadın annesi Türk bayrağı taşıdı. (vatan)