İsrail'de konser verecek ünlü flüt sanatçısı Ömer Faruk Tekbilek, "Ben siyasi bir kişi değilim. Ayrıca halklarımız düşman da değil" dedi.

Tel Aviv- İsrail'in önde gelen gazetelerinden Yedioth Ahronoth, "Türk flütçü, İsrail'e boykota meydan okuyor" başlığını verdiği haberde yıllarca ABD'de yaşayan Ömer Faruk Tekbilek'in, gelecek Pazar günü Ölü Deniz'de düzenlenecek olan Tamar Festivalinde konser vereceğini duyurdu.

Tekbilek'in milyonlarca albüm sattığını ve önemli ödüller kazandığını belirten gazete, sanatçının 1998 yılından bu yana 15-16 defa İsrail'i ziyaret ettiğine de dikkat çekti.

Bu arada, haberde Tekbilek ile yapılan bir mülakata da yer verildi. Türkiye ile İsrail arasındaki yaşanan krizin farkında olduğunu, kendisine acı verdiğini kaydeden Tekbilek, Tamar Festivali'nin yanı sıra Nazareth'te Arap müzisyenleriyle de konser vereceğini anlattı.

Ömer Faruk Tekbilek, Filistinli bir örgütün kendisinden festivale katılımını iptal etmesini istediğini ancak müzisyenlerin siyaset ötesinde olduğunu belirterek, "Siyasi bir kişi değilim. Ayrıca haklarımız düşman da değil" şeklinde konuştu.

Türkiye ile İsrail arasındaki kriz için "siyaset" diyen Tekbilek, "Nereye bakarsam bakayım, Tanrı'nın çocuklarını görürüm. Yahudi, Hristiyan veya Müslüman, ne olursa olsun, benim için fark etmez" dedi.