Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Halk Oyunları Aydın İl Birinciliği" yarışmaları tamamlandı. Atatürk Spor Salonu'nda yapılan yarışmalara il genelinden yedi ayrı kategoride toplam 15 ekip katılırken, vatandaşlar yarışmalara büyük ilgi gösterdi. Yarışmaları izlemek ve grupları desteklemek için il genelinden gelenler, spor salonunda yoğunluğa neden oldu.
Halk Oyunları Aydın İl Birinciliği yarışmalarında ilköğretim kurumları küçükler kategorisi geleneksel dalda Germencik Ortaklar Atatürk İlköğretim Okulu 89 puanla, stilize dalda ise Aydın Merkez Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu 89.67 puanla birinci oldu. İlköğretim kurumları yıldızlar kategorisi geleneksel dalda da Aydın Merkez Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu 91.33 puanla birinci oldu.
Ortaöğretim kurumları gençler kategorisi geleneksel dalda Aydın Merkez Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi 92.66 puanla, stilize dalda ise Aydın Merkez Zübeyde Hanım Kız Teknik ve Meslek Lisesi 83.33 puanla birinci oldu.
Yaygın eğitim kurumları geleneksel dalda Aydın Merkez Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu 92 puanla, stilize dalda ise Nazilli Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu 89.33 puanla birinciliği kazandılar.
Halk Oyunları Aydın İl Birinciliği yarışmalarında dereceye giren okullara kupaları ve başarı sertifikaları final gösterilerinin ardından düzenlenen törenle verildi. Kategorilerinde birinci olan ekiplerin "Halk Oyunları Bölge Birinciliği Yarışmalarında” Aydın'ı temsil edeceğini belirtildi. -iha