Aslanlı Köşk'ün satış itirazına, ret kararı çıktı

TASARRUF Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından işadamı Remzi Gür'e 23,8 milyon TL'ye ihale edilen Aslanlı Köşk ihalesinin feshi için açılan dava, mahkeme tarafından reddedildi. Adliye çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Halis Toprak, temyize gideceklerini söyledi. Toprak basın mensuplarının özel yaşamıyla ilgili sorularına ise “O konularda hiçbir şey yok. Geçin onları. Boşanma iddiaları doğru değil” dedi.

İstinye'deki Aslanlı Köşk için yapılan ihalenin feshi davası Sarıyer İcra Hukuk Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya, şikayetçi Halis Toprak, avukatı Bülent Akar, davalı Remzi Gür'ün vekili avukat Abdullah Buladı ile TMSF vekilleri adına avukat Selda Ekinciel ile Ziya Özdemir katıldılar. Davada tanık olarak 1980 yılında Toprak Holding'te çalışan Hıdır Güngör ifadesinde, “Oğlum, avukat Turgut Tavşanoğlu'nun bürosunda çalışıyordu. Oğlumu sormaya ve iş takibi için gittiğimde orada ihalenin yarı fiyatına yapıldığını söylediler. Benim bilgim budur” dedi.

HEP AYNI ŞEYLERİ SÖYLÜYORSUNUZ

Halis Toprak'ın avukatı Bülent Akar, “Satışı yapılan yerlerin yeniden kıymet takdiri yapılsın. Keşif yapılarak ihale konusu olan taşınmazları yeniden değer taktir edilsin” dedi. Davada söz alan Halis Toprak da “Türkiye'de böyle güzel bir yer yok. Belediye Başkanı burayı Rusya'ya satacaktı. 600 milyon dolara. Ama Ankara'da 10 ay hapis cezası almış Gür, 28 milyon TL'ye satın aldı” dedi. Bunun üzerine mahkeme Başkanı Abdurahim Karabağ “Hep aynı şeyleri söylüyorsunuz” diyerek tutanağa “Toprak daha önceki iddialarını tekrar etti” diyerek duruşmayı sonlandırarak davanın reddine karar verdi.

AKTİF HUSUMET YOKLUĞU NEDENİYLE REDDİNE

Mahkeme kararında “Dava Toprak inşaatın 21 Nisan 2009'da yapılan şikayetin reddine, iş esasına girilmemesi nedeniyle şikayetçinin para cezası ile mahkumiyetinin yer bulunmadığına, Şikayetçi Toprak Seniteri ve Turizm işletmeleri San ve Tic A.Ş. yönünden feragat nedeniyle reddine, şikayetçi Halis Toprak, Ahmet Toprak ve Mehmet Toprak yönünden yapılan şikayetin aktif husumet yokluğu nedeniyle reddine, şikayetçinin para cezası ile mahkumiyetine yer bulunmadığına Yargıtay yolu açık olmak üzere karar verilmiştir” dedi.

300 MİLYONA İHTİYACI OLAN BİR İNSAN DEĞİLİM

Adliye çıkışında basın mensuplarına konuşan işadamı Halis Toprak, açtıklarını davanın mahkeme tarafından reddedildiğini ve temyize gideceklerini söyledi. Halis Toprak, devlete senelerce milyarlarca dolar vergi ödediğini belirterek şunları söyledi:

“Benim öyle 300 milyona ihtiyacı olan bir insan değilim ki. Ben 30 milyar dolara da muhtaç değilim. Ödeyebilirim ama yapmam. Bu acayip hususun ortaya çıkması lazım. Bu böyle devam ederse, şimdi adam diyor ki, 'Ben devletin parasını aldım. Aslanlı Köşk'ü 23'e aldım. Devletin parası, sen el koymuşsun. Sen bunu 100'e satsan, eğer 'Borcun var' diyorsan, o para devlete kalır. Bana verecek değilsin ki. Orada Erol Aksoy'un köşkü var. 14 milyon dolara sattılar. Bugün babanın oğluna orayı 300 milyon dolara satarlar. Beleş, beleş. Değeri değil. Orası 10 kuruş ediyor, bir kuruşa satsan tamam. Bu sattı yarım kuruşa. Aslanlı Köşk'ü Remzi Bey'e sattı. Siz gazetecisiniz. Zaten medya bunları takip etmedi. Vazifesini yapmıyor. Aslanlı Köşk'ün bugünkü değeri yabancı olursa 600 milyon dolar. Türk olursa 140 milyon dolar. Aslanlı Köşk 23 bin TL'ye, 15 milyon dolara satıldı. Metrekaresi 1400 dolara.”

EŞİM ASLANLI KÖŞK"TE NEREDE OLACAK?

Halis Toprak konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Halis Toprak “İş yaşantınızda, özel yaşantınızda zor günler geçiriyorsunuz. Bir de geçtiğimiz günlerde eşinizin intihar girişimi söz konusu olmuştu. Siz bir açıklama yapmadınız” sorusuna, “O konularda hiçbir şey yok. Geçin onları. Boşanma iddiaları doğru değil” dedi. Halis Toprak, “Çocuklarınızla ilgili hafta sonu gazetelerde haberler vardı?” sorusuna “Efendim o da sayın Ertürk'ün filmi. Devirin bunu, ben şirketten hisse vereceğim. O Ahmet Ertürk'ten ben ölene kadar vazgeçmem. Ama gitti, şeye de gitti. Çankaya'da vazife verdiler adama” diye konuştu. Halis Toprak, “Eşiniz hala Aslanlı Köşk'te mi?” sorusuna “Tabi ki canım nerede olacak” diye cevap verdi.

DHA