AK Parti İstanbul 3. Bölge milletvekili adayı eski futbolcu Hakan Şükür, Fenerbahçe’nin şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından bazı Trabzonsporlu taraftarların AK Parti Trabzon seçim bürosu önünde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı protesto etmesini değerlendirdi. Şükür, "Olay duygusal bir tepkidir” dedi. Emre Belözoğlu’nun “Fenerbahçe kulüpler üstüdür” açıklamasına da değinen Şükür, tecrübeli oyuncunun duygusal konuştuğunu aktardı.
 
Hakan Şükür, Topkapı 1453 Sosyal Tesisleri’nde amatör spor kulüplerinin yöneticileriyle buluştu. Programa katılmadan önce Şükür, basın mensuplarının gündemle ilgili sorularını yanıtladı. Şampiyonluğu averaj farkıyla kaybeden Trabzonspor’un taraftarlarının, Trabzon’da AK Parti’ye tepki göstermesini değerlendiren Şükür, “İki takım da yetenekli kadrolara sahip. İkisinin de şampiyonlar liginde olması önemli. Siyasi sürecin belirlenmesi sırasında şampiyonun çıkması bu tip tepkileri beraberinde getiriyor. Ancak, Sayın Başbakanımızın üzerinden dönen bir şeyi kabul etmek mümkün değil. Başbakanımız, kendi tuttuğu takımların dışındaki takımlara daha iyi davranan, projelerine ve yardımlarına koşan ve her haliyle sportif yatırımlara destek veren biri. Taraftarların tepkisini duygusal olarak değerlendirilebiliriz” ifadelerini kullandı.
 
İki takımın da çok iyi kadrolara sahip olduğunu vurgulayan Hakan Şükür, “Trabzonspor önde olmanın avantajını iyi değerlendiremedi. Trabzonspor ligin genelinde şampiyonluğu da kupayı da hak eden bir takımdı. Fenerbahçe uzun senelerdir şampiyonluğa oynamanın avantajını kullanarak şampiyon oldu” diye konuştu.
 
"DİĞER TAKIMLARIN İVMESİNİN YÜKSELMESİ GALATASARAY’A BAĞLI"
 
Fatih Terim’in Galatasaray’a teknik direktör olarak başlaması hakkında düşüncelerini açıklayan Şükür, “Fatih Hoca Galatasaray’ı iyi tanıyan biri. Son üç senedir Galatasaray’ın yaşadıkları tarihi boyunca hiç yaşamadığı şeyler. Sadece ligde oynuyor olmak çok büyük bir avantaj. Umarım Fatih Hoca başarılı bir şekilde döner. Çünkü diğer takımların ivmesinin yükselebilmesi Galatasaray’ın seviyesinin yükselmesine bağlı. Bu rekabetin içinde Türk futbolu çok şey kazanır” şeklinde konuştu.
 
"KENDİ KENDİMİZE ŞAMPİYON OLUYORUZ"
 
Son olarak Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu’nun “Fenerbahçe kulüpler üstüdür. Trabzonspor’un sadece futbolcularını kutluyorum” şeklindeki açıklamasını değerlendiren Şükür, Emre’nin duygusal konuştuğunu söyledi. Şampiyonluğu sarı-lacivertli takımın hak ettiğini dile getiren Şükür, “Fenerbahçe 16 galibiyet alarak büyük başarı gösterdi. Stres yönetimini iyi yapabilen takımlar başarılı oldular. Fenerbahçe’nin Avrupa Kupası’nda olmaması ve Türkiye Kupası’ndan erken elenmiş olması bu başarıyı getirdi. Başarıda kıstas ne olmalı sorusuna çok farklı cevaplar verebilirim. Türk sporu adına daha farklı başarılar elde etmeliyiz. Bilhassa alt yapı konusunda. Kendi kendimize şampiyon oluyoruz. Bunu oynadığım dönemde kendi adıma da söyleyebilirim. Kimseyi suçlamak gibi olmasın. Ondan sonra iyi olmuyor. Umarım daha kaliteli ve yıldız oyuncular yetiştirerek Türk sporunu daha iyi yerlere getiririz” ifadelerini kullandı. /bugün