AYDINPOST HABER SERVİSİ/Filiz ÖZDEMİR-Sulupark önünde yapılan basın açıklamasına çeşitli sivil toplum kuruluşları da destek verdi. Açıklamayı okuyan Vakfın Başkanı Hasan Ali Üçek “Maraş katliamının yıldönümünde, katliamda hayatını kaybedenleri anmak için Maraş’ta düzenlenmek istenen protesto valilik tarafından ‘milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması gerekçesiyle 1 ay süreyle ertelendi . Valiliğin bu kararını üzücü ve düşündürücü buluyoruz. 2011 Türkiye’sinde bu kadar bilinen bir katliamı Alevisi Sünnisi birlikte lanetleyemiyorsak bunun bir güvenlik sorunu olduğu açıklanıyorsa bu vahim bir durumdur” dedi.

Üçek açıklamasını şöyle sürdürdü: “AKP hükümetinin ve valiliklerin son yıllarda Alevilere dönük ‘açılım’ iddialarına rağmen Alevilere dönük katliam anmalarına yönelik yasaklamalarla gündeme geliyor. Siyasal iktidarın ne kadar ileri demokrasi uyguladığına hep birlikte tanık oluyoruz.

19-25 Aralık 1978’de yapılan Maraş katliamının üzerinden 33 yıl geçti. Bu katliamda sorumluluğu bulunanlar ya hiç yargılanmadan ‘kurtuldular’ yada göstermelik dava dosyaları ile yargılanıp beraat ettirildiler. Maraşta yaşananlar bir Alevi- Sünni çatışması, yada sağ-sol çatışması değildir. Bu aylar öncesinden Amerikan emperyalizminin ülkemizdeki işbirlikçi gerici, ırkçı, sivil faşist güçlerinin sermaye kesimlerinin ve MİT, CIA, ve KONTRGERİLLA işbirliği ile planlanmış ve gerçekleştirilmiş, 12 Eylül askeri faşist darbesinin bir ön hazırlık evresidir.”

Hasan Ali Üçek’in açıklamaları sırasında “Gün gelecek, devran dönecek; katiller halka hesap verecek”, Kahrolsun AKP diktatörlüğü”, Kahrolsun MİT- CIA- KONTRGERİLLA işbirliği” sloganları atıldı.