Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Algan Hacaloğlu 2009 yılı Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde parti olarak yapacakları çalışmaları anlatmak, İl, İlçe ve Belde teşkilatlarının görüş ve önerilerini almak için Aydın"a geldi. Partililerle bir araya gelmeden önce basın mensuplarının karşısına çıkan Algan Hacaloğlu merak edilen soruları cevaplandırdı.
Mega kentlerde ve diğer illerde adaylarını nasıl belirleyecekleri konusunda kesin bir karar almadıklarını belirten Algan Hacaloğlu “Bölgelere göre kararımızı belirleyeceğiz. Bazı yerlerde kamuoyu anketleri ile bazı yerlerde parti içi ön seçim ile bazı yerler için de genel merkezin takdiri ile adaylarımız belirlenecek” dedi.
Bağımsız Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin"in CHP"nin Aydın Belediye Başkan adayı olacağı polemikleri ve aday transferleri sorularına Algan Hacaloğlu cevap olarak isimler üzerinde konuşmak istemediğini belirterek “Bizim adaylarımız tabi ki CHP ilkeleri ve kriterlerine uyan isimlerden yani bizim değer ve birikimlerimizi karşılayabilecek isimler olacak. Ama kentin sorunlarını bilen, kent de yaşayan insanların sevdiği ve saygı duyduğu halka yakın isimleri de alıp değerlendiririz. Bu tür isimleri parti tüzüğümüzün 12. maddesinden yararlanarak üye ve arkasından aday olarak gösterebiliriz. Buna engel bir durum yok. Adaylarımızı belirlediğimiz zaman bütün parti teşkilatlarımız ve tabanımız belirlediğimiz adayımızın armasında bütünleşmiş olarak duracaktır. Bundan şüphem yok” cevabını vermesi dikkat çekti.
Yerel seçimlere kadın eli değmesine büyük önem verdiklerini belirten Algan Hacaloğlu “Kadın adaylarımız yerel seçimlerde mutlaka tatmin edici düzeyde olmalıdır. Siyasette kadın eli yolsuzluğu karşıda bir önlemidir. Biz parti olarak yerel seçimlerden zaferle çıkacağımıza inanıyoruz Türkiye"nin insan onuruna yakışan, kamu kaynaklarını esas alan, herkese hizmet götüren sosyal belediyecilik anlayışına ihtiyacı var. Ayrıca Türkiye"de demokrasinin daha sağlıklı olması için yerel seçimlerde iktidar partisinin bir yenilgi alması lazım” diye konuştu.
Algan Hacaloğlu"na basın toplantısında İlhami Ortekin"in partiye girmemesi için yoğun şekilde eleştiriler getiren Merkez İlçe Başkanı Barkan Kalınomuz ile İlhami Ortekin"in CHP"nin Aydın"da Belediye Başkanı adayı olması konusunda görüş ayrılığı yaşayan İl Başkanı Tunç Aytur da eşlik etti. Bilindiği gibi Merkez İlçe ve İl Başkanları İlhami Ortekin konusunda basın aracılığı ile birbirlerini eleştirmişlerdi.