BÜLENT CEYHAN / GAZETE HABERTÜRK

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon davası nda tutuklu olan CHP Milletvekili Mehmet Haberal ’ın mahkemeye gönderilmeyen sağlık raporuna ilişkin soruşturmada, 5 profesör, 1 hemşire ve 2 refakatçi hakkındaki iddianameyi kabul etti.

Sanıklar Prof. Dr. Erhan Kansız, Prof. Dr. Cengiz Çeliker, Prof. Dr. Zerrin Yiğit, Prof. Dr. Hatice Sezer Karcier, Prof. Dr. Nazmi Gültekin, hemşire Şengül Arı ve refakatçiler Muhammet Hüsrev ile Erkan Özhun hakkında, “Ergenekon terör örgütüne yardım etmek” suçundan 7.5 yıl ile 15’er yıl arasında hapis cezası istendi.

İddianamede cezaevine girmesi engellenen Haberal’ın, holter cihazına sokulmadan önce adrenalininin artırılması için bir kadının ayarlandığı öne sürüldü. İddianamede şöyle denildi: “Bu yolla sanığın (Haberal), değerlerini normalden farklı çıkararak bu durumun raporlara yansımasını ve sanığın hastanede yatarak tedavi edilmesinin amaçlandığı değerlendirilmiştir.”

İddianamede Şengül Arı’nın ikametinde ele geçirilen ajandadaki notlara da yer verildi. İddianameye göre Şengül Arı’nın, Haberal hakkında yazdığı 1-2-3 Şubat tarihli notlarda şu ifadeler yer aldı: “...Ama ondan önce holter takıldığı dönemde adrenalinini yükseltmek gerekiyordu. Muhammet çözüm bulacaktı. Bu nedenle bir şey yapması gerektiğini, yoksa benim yapacağımı söyledim. O bana 35-40 yaş civarında bir kız arkadaşı olduğunu ve küskün ayrıldıklarını söyledi. Belki adrenalin için faydası olabilirdi...”