AYDINPOST ÖZEL/Son günlerde çok rağbet gören pembe maske, sağlıklı bronzluk, bölgesel incelme ve kadınların kâbusu selülit hakkında merak ettiklerinizi sorduk.

Yaz mevsiminde en çok zarar gören saçlarımız. Saçlarımızın sağlığını korumasına yardımcı olmak için neler öneriyorsunuz?

Deniz mevsiminde olduğumuz için saçlar çok yıpranıyor. Saç bakım yağlarını kullanmada büyük yarar var. Ya burada hazır olanlardan veriyoruz ya da biz hazırlayıp veriyoruz. Püf noktası en az 1 saat bekletiliyor saçta. Yıkarken de çok az arındıracak şekilde şampuan kullanılmalı. Ayrıca saç renginin korunmasında da etkili oluyor. Bayanların en çok şikâyetçi olduğu nokta kırılma ve dökülme. Bu noktada iyi gelebilecek bitkisel yağlar ceviz, çörekotu, tatlı badem, hint, fındık yağlarıdır. İçerisine bir de E vitamini açısından zengin olması için zeytinyağı eklenmelidir. Haftada 2 ya da 3 kez uygulandığında yaz boyunca saçlardaki yıpranmaları en aza indirir.

hatice0.jpg

Bayanların vazgeçemediği bronz bir ten. Bronz bir ten için neler kullanılmalı?

Bronzlaşmada; bronzlaştırıcı yağlar olarak tanımladığımız kakao, havuç, susam, avokado, jojoba gibi hem cildi dinlendiren hem de cildin pigmentlerini bozmayan yani hiçbir şekilde kanserojen madde içermeyen bitkisel yağlar kullanılabilinir. Sağlıklı bir bronzluk sağlanabilir. Beyaz tenliler de dâhil olmak üzere herkes kullanabilir.

Son günlerin en çok konuşulan ürünü pembe maske satışlarının burada da olduğunu görüyoruz. Evde uygulanan pembe maskenin herhangi bir sakıncası var mı? Cilde ne gibi faydaları var?

Evde yapılmasında hiçbir sakınca yok. Pembe maskenin herhangi bir yan etkisi yok. İç ve dış etkenlerin ciltte yol açtığı yaşlanmayı engelleyen yağ ve nem dengesini koruyan bir maskedir. Soyulabilir, cilt yenileyicidir.

Cilt Lekeleri İçin

1 çay kaşığı zencefil, 1 yumurta akı karıştırılarak, 10 dakika bekletilip ovalayarak çıkartılır.

roportaj2.jpgPeki, bronzluk, saç ve ciltten bahsettik. Kadınlarımızın kâbusu olan selülit ve bölgesel yağlanmalar için neler önerirsiniz?

Yaz aylarıyla birlikte en büyük problemlerden bölgesel yağlanmalar ve selülit kadınların kâbusu adeta. Bu dönemde zayıflama hapları çok gündemde. İzinli ürün satsak da insanlar haptan korkuyorlar kullanmak istemiyorlar. Daha çok kendi hazırladığımız bitkisel karışımları tavsiye ediyoruz. Şu an gündemde olan altın çileğin meyvesi, kapsülü ve çayı var. Sabah akşam günde iki defa kullanıldığında hem de sıvı alınmış olur. Diğer form çaylar gibi ama tabii diğer çaylar gibi bağırsakları çok yormuyor. Düzene sokacak şekilde, etkili bir üründür. Troid ve tansiyon problemi olmayan kişilere öneriyorum. Ayrıca kiraz sapı, mısır püskülü, funda, sinemaki, biberiye(tansiyon hastalarına tavsiye etmiyorum) bunları 1 litre suyun içerisine kısık ateşte ıhlamur demler gibi birer tutam attıklarında 5 dk demleyip sabah, öğle, akşam aç karnına içmelerini tavsiye ediyorum. Aç karnına alındığında idrar söktürme özelliği var. Düzenli kullanıldığında 15 günde 3–4 kilo verdirme özelliği var. Bölgesel yağlanmalar için bitkisel yağlarla çözüme kavuşturabiliriz. Portakal, biberiye, susam, kekik yağlarını karıştırıp bunları vücuda sürüp masaj yaptığımızda ve streç filmle sardığımızda 30–45 dakika hafif sporda yaptığınızda bölgesel incelmeyi de sağlarsınız. Ayrıca vücut sıkılaştırıcı salyangoz özlü ürünlerimizde var. Kesinlikle vücutta iz bırakmaz.roportaj3.jpg

Zayıflama İçin

2 tatlı kaşığı mate

1 tatlı kaşığı kekik

1 tatlı kaşığı biberiye

2 tatlı kaşığı funda

2 tatlı kaşığı yeşil çay yukarıda bahsedildiği şekilde demlenip, içilmeli.

 

 

 

Röportaj: Hatice KARAARSLAN