Evden bir şey almadan giden saldırganlar, kendilerine fark eden kapıcıya, "Ölen eşine canı sıkıldı, ona ağlıyor" deyip kaçtı.

Almanya'da yaşayan ve emekli olan 4 çocuk babası Halil Bürük, geçirdiği beyin kanaması sonucu 1.5 yıldır yatağa bağlı yaşayan eşi Latife Bürük'ü 2 hafta önce kaybedince, cenazesini toprağa vermek üzere çocuklarıyla Adana'ya geldi. Bürük'ün çocukları cenaze töreninin ardından yeniden Almanya'ya dönerken, Halil Bürük ise Yeni Yurt Mahallesi'ndeki evinin kiracısıyla görüşmek için kaldı.

Akşam yürüyüşten gelen Bürük'ün kapısını çalan iki kişi eve girdi. Bir süre sonra evden gürültü gelmeye başladı. Daha sonra 30 yaşlarındaki bereli iki kişi, Bürük'ün evinden çıkıp, kapıyı çarparak merdivenlerden inmeye başladı. Sesler üzerine merdiven boşluğuna çıkan apartman kapıcısının eşi Ayşe Çetinkaya, hızla yürüyen 2 kişiye, "Ne oluyor" diye sordu. Çetinkaya'ya, "Ölen eşine canı sıkıldı, ona ağlıyor" diye cevap veren kimliği belirsiz kişiler, daha sonra apartmandan kaçtı.

Durumdan şüphelenen Ayşe Çetinkaya, Halil Bürük'ün ziline bastı. Yalnız yaşayan adamın kapıyı açmaması üzerine telaşlanan Çetinkaya, polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, kilitli olmayan demir kapıyı kemer yardımıyla açıp, içeri girdi. Evde araştırma yapan polis ekipleri, salondaki kanepenin üzerinde Bürük'ün cesediyle karşılaştı. Ayrıca salonda cam kırıkları, taşlar ve uzun demir çubuklar bulundu. Kanlar içindeki cesette yapılan incelemede Bürük'ün boğazının camla kesildiği, başının taşla ezildiği ve dişlerinin kırıldığı tespit edildi. Yapılan araştırmada evden hiçbir şeyin çalınmadığı anlaşıldı.

Bürük'ün cenazesi yapılan incelemenin ardından otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. İfadesi alınmak üzere Bağlar Polis Merkezi'ne götürülen Ayşe Çetinkaya, Bürük'ün evinden çıkan 2 kişiyi gördüğünü belirterek, "Evde otururken üst kattan sesler ve bağrışmalar gelmeye başladı. Yukarı çıkarken şiddetli bir kapı sesi duydum, merdivenlerden inen iki kişiyi gördüm. Hızla uzaklaştılar. Eve baktığımızda Halil Bürük'ün öldürüldüğünü anladık" dedi. Apartmandaki komşular da Bürük'ün, 2 hafta önce eşini kaybettiğini, kiracısıyla yaşadığı para problemini çözdükten sonra yeniden Almanya'ya dönme planları yaptığını bildirdi.

Bürük'ü öldürenlerin tanıdık olabileceği ihtimali üzerinde duran polis ekipleri, katil zanlılarını yakalamak için geniş çaplı soruşturma başlattı.

HÜRRİYET