Yılmaz Özdil ve Uğur Dündar"ın yönettiği Star Haber, reytinglerde nasıl birinci oluyor? Medyadaki dürüstlük timsallerinin kurnazlığı Aktifhaber'in dikkatinden kaçmadı


Bazı televizyonlar özellikle haber bültenlerinde ilk 100 sıralamasında daha yüksekte görünmek için türlü oyunlar deniyorlar.

Bunu en çok yapanların başında Yılmaz Özdil ve Uğur Dündar"ın yönettiği Star Haber geliyor.

Bugün datalara yansıyan dün akşamki Star Haber Haber"in rating oyunu konuyu anlatan çok özel bir örnek. Aslında bunu bütün bayram günleri boyunca yaptılar.

Star Televizyonu"nda haber bülteni Esra Erol"la İzdivaç programından sonra başlıyor.

Bülten dün akşam 18:55"de başladı. Ancak kanal yönetimi o saatler nispeten erken saatler olduğu için ratingi az zaman dilimi olacağını düşündüklerinden (ya da tecrübeleriyle bildiklerinden ) bültene; “Günün olayı” gibi farklı bir isim koyuyorlar.

Daha önceki günlerde bilinen en yüksek rating dakikalarına kadar Günün Olayı"na devam ediyorlar. Aslında devam eden Haber bülteni, ama adı başka.

Ratingin zirve yaptığı saatlerde de kısa bir cıngılla “Star Ana Haber” e geçiş yapıyorlar. Dekor aynı, sunucu aynı, sunum aynı. Seyirci haber bülteni"nin yaklaşık 1 saattir devam ettiği düşüncesinde ama AGB"ye gönderilen program isimleri farklı, küçük bir jenerik yardımıyla bunu gerçekleştiriyorlar.

53 dakika Günün Olayı, sadece 13 dakika Star Ana Haber. Ve ikisi ayrı ayrı değerlendiriliyor. Bütün bir bültenden en çok rating alan bölümü çekip çıkarıyorsunuz, sanki 66 dakikalık haber bülteni bu kadar seyredilmiş gibi birinciliğe oturmanın keyfini sürüyorsunuz.

Star Ana Haber bir tür kesme ve isim oyunuyla günün birincisi oluveriyor.

Bunu da “en güvenilir” sıfatını taşıdıklarını söyleyen gazeteciler yapıyor.

İşte herşeyi açıkça gösteren tablo. Tabloda aynı oyuna Show Haber'in de başvurduğu görülüyor.


Aktifhaber