Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Güneşev ve Ekolojik Eğitim Merkezi’ne okullar yoğun ilgi gösteriyor. Güneşev’i 3 ay içerisinde 50’den fazla okuldan, 2 bin 500 öğrenci ziyaret etti. Öğrenciler, temiz enerji konusunda bilgilendiriliyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 37 sponsorun desteğiyle yapılan Güneşev ve Ekolojik Eğitim Merkezi öğrencilerin akınına uğruyor. 3 aylık eğitim dönemi içerisinde Güneşev’i 50’den fazla okuldan yaklaşık 2 bin 500 öğrenci ziyaret etti. Güneşev içerisindeki seminer salonunda bilgilendirilen öğrenciler, merak ettikleri soruları ilgililere yönelterek temiz enerji konusunda bilgi sahibi oluyor.

ÇİZGİ FİLM VE BELGESELLİ SEMİNER

1.5 saatlik seminer sırasında çizgi film, animasyon, belgesel ve video çekimlerinin yanı sıra dünyanın dört bir tarafından çekilmiş temiz enerji kaynaklarının resimleri gösteriliyor. Mini panelleri dokunarak inceleme imkanı da bulan öğrenciler, ‘enerji verimliliği’ ile ilgili belgesel ve animasyonu da ilgiyle izliyor. Seminerde ayrıca fosil yakıtların hem bitmek üzere olduğunun hem de bu kaynaklardan enerji elde edilirken, ortama yayılan karbonun insan sağlığına zararlı olduğunun vurgusu yapılıyor.

ÖĞRENCİLERE UYGULAMALI EĞİTİM

Fosil yakıtlar yerine kullanılabilecek olan temiz enerji kaynaklarının tanıtımının da yapıldığı seminerde, “Dünyada güneş enerjisinin kullanım alanları”, “Evlerde güneş enerjisinden nasıl yararlanılır?”, “Temiz enerji kaynaklarının çeşitliliği ve kullanım alanları”, “Güneşev’in tanıtımı ve enerji verimliliği” ile ilgili bilgiler veriliyor. Seminer sırasında Güneşev’in doğal bir yöntem olan ‘su kaynaklı ısı pompası’ yardımıyla ısıtıldığını öğrenen öğrenciler, daha sonra seminerde gördüklerini yerlerinde uygulamalı olarak inceleme imkanı buluyor.

GÜNEŞEV İLÇELERDE DE TANITILIYOR

Güneşev’i gezen öğrenciler, yağmur suyunun depolanmasını sağlayan ‘yeşil çatı’yı, sadece güneşle ısıtılan ‘kış bahçeleri’ni, güneşi 90 derecelik açıyla takip eden ‘güneş panelleri’ni, elektrik ihtiyacını güneşten alan pompaya sahip ‘ördekli havuzu’ ve güneş enerjisiyle ısıtılan ve topraksız tarım yapılan ‘sera’yı inceleme fırsatı buluyor. Bunun yanında Antalya’ya uzak olan ilçelerdeki okullar da ziyaret edilerek, temiz enerji seminerleri veriliyor, Güneşev’in tanıtımı yapılıyor.