Yılın ilk 155 gününde intihar eden Amerikan askerlerinin sayısı 154 olarak açıklandı. Bir önceki yılın aynı dönemine oranla bu sayıda yüzde 18 artış yaşandı. İstatistiklerde sadece muvazzaf askerler dikkate alınırken gaziler dahil edilmiyor.

Yetkililer, 2010 ve 2011'de intiharlarda azalma olmasına karşılık 2012 yılında artış yaşanmasının kendilerini şaşırttığını belirtti.

ABD Savunma Bakanlığı'nda yeni kurulan intiharları önleme biriminin müdürü Jackie Garrick, aslında bu yıl daha düşük bir sayı beklediklerini söyledi.

İntiharlara sebep olarak travma sonrası stres, reçeteli ilaçların suistimali ve ekonomik problemler gösteriliyor.

ABD ordusu mensupları arasında cinsel saldırı, alkol bağımlılığı ve aile içi şiddet olaylarının da artış gösterdiği belirtiliyor.

Savunma Bakanlığı verilerine göre, çatışma bölgesinde bir kereden fazla görev yapan askerlerde intihar eğilimi artıyor.

ABD ordusu, on yıldan fazla süredir, Irak ve Afganistan gibi, beklenenden daha uzun süren ve çetin geçen çatışma bölgelerinde varlık gösteriyor.

Afganistan'daki Amerikan ordusu misyonunun 2014 sonuna kadar tamamlanması planlanırken, ordunun bu yıl verdiği kayıplar yeniden artışa geçti. Bu arada, Kur'an-ı Kerimlerin yakılması ve Mart ayında bir askerin 16 sivili öldürmesi gibi skandallar da Amerikan ordusuna yönelik tepkilere neden oldu.

ABD ordusunda 1,4 milyon muvazzaf asker bulunuyor. Orduda intihar vakalarındaki artış 2006 yılında başlamıştı. Bunun üzerine ABD ordusu, destek hatları, stres yönetimi kursları ve ruh sağlığı araştırmalarına yatırımlarını arttırmıştı. Ayrıca, askerlerin psikolojik sorunları olduğunda destek almalarını teşvik eden kampanyalar yürütülüyor.