Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir ve Kuşadası'nda belediyelere mali polis ekiplerinin yaptığı operasyonların zamanlamasının genel seçimler öncesi uygun olmadığını düşündüğünü söyledi.
 
Günay'a, İzmir'in EXPO 2020 adaylığı ile ilgili İzmir'de düzenlenen toplantıdan sonra basın mensupları, belediyelere düzenlenen operasyonlarla ilgili görüşlerini sordu. 
 
Günay da, soruşturmanın içeriğini bilmediğini belirterek şöyle konuştu: "Soruşturmanın içeriği ile ilgili ön yargı belirtmek istemem. Ama zamanlamasının uygun olmadığını ben de düşünüyorum. Aldığım bilgilere göre, birkaç aydan bu yana süren bir soruşturmaymış. Hemen seçim eşiğinde biz son derece diyalog içerisinde İzmir'le ilgili fikirlerimizi söylediğimiz bir ortam içinde seçime gitmeyi amaçlarken ve buna çalışırken böyle yeni bir tartışmanın çeşitli tartışmalara vesile olacak bir tartışmanın ortaya çıkmış olmasından yüksek sesle ifade ediyorum rahatsızım. 
 
Rahatsızlık duyuyorum. Ama bizim yargının herhangi bir birimine karışmamız, hukuk devleti kuralları içerisinde söz konusu değildir. Ben bu konuda gereken dikkatin özenin gösterilmesini soruşturmada görev alan emniyet yetkililerinden rica ettim ama bu konuda takibat izni veren savcılara herhangi bir şey söylememiz söz konusu değil. Ama altını çizerek söylüyorum bu zamanlamadan rahatsızlık duyuyorum."