Türkiye"nin önde gelen tatil beldelerinden olan Aydın"ın Didim İlçesi"nde yapımı nisan ayı içerisinde tamamlanana Didim Gümrük Binası"nda İlçe Emniyet Müdürlüğü ile gümrük teşkilatı arasında yaşanan oda tartışması tatlıya bağlandı. Sıkıntının aşılmasıyla birlikte yeni gümrük binasının kısa bir süre sonra hizmete açılacağı belirtildi.
Bilindiği gibi; Altınkum Plajı yakınında bulunan tekne yanaşma iskelesi, üç yıl önce uzatılıp genişletilerek büyük gemilerin yanaşmasına uygun hale getirilmiş ve bu bölgede inşaatına başlanan Didim Gümrük Binası da geçen yıl tamamlanmıştı. 1 Mayıs 2008 tarihinde hizmete açılması planlanan gümrüğün açılışı, polisle gümrükçüler arasında yaşanan oda anlaşmazlığı nedeniyle gerçekleşememişti. Didim Gümrük Müdürlüğü, yolcuların girdiği salonun girişindeki iki bankoda görev yapan polise 20 metre gerideki iki odanın tahsis edilmesini önermiş, polisler ise koordineli çalışma açısından polisin görev yapacağı bankoların yakınındaki iki odanın kendilerine verilmesini istemişti. Ancak iki kurum arasında anlaşma sağlanamayınca, gümrük binasının hizmete açılışı gecikmişti
Sorunun aşılması için önceki gün Aydın Vali Yardımcısı Mesut Kırcalı, İlçe Kaymakamı Ali Katırcı, Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Didim Gümrük Müdürü Yusuf Koç, İlçe Emniyet Müdürü Yalçın Akalınlı, Gümrük Müsteşarlığı'ndan yetkililer ve limanı işletecek Marmaris Liman İşletmeleri'nin Genel Müdürü Doğan Tugay"ın İlçe Kaymakamlığı"nda bir araya gerek konu ile ilgili bir toplantı yaptığı, toplantıda ise polisle gümrükçüler arasındaki oda paylaşımı sorunu çözüldüğü öğrenildi. Toplantıda; polise geçici olarak salonun girişindeki iki bankonun yanındaki odaların verildiği, binanın içerisine iki oda daha eklenerek daha sonra polisin bu odalara taşınacağı belirtildi.
Toplantının ardından alınan karar hakkında bilgiler veren İlçe Kaymakamı Ali Katırcı; İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Didim Gümrük Müdürlüğü arasında yaşanan oda tartışmasının sonlandırıldığını duyurdu. Sorunun çözülmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Katırcı, “İki kurum arasında oda paylaşımı ve çalışma sistemleri konusunda anlaşmaya varıldı. İlk gemimiz 21 Mayıs'ta gelecek. Didim için hayırlı olsun” dedi.
Didim Limanı"nı işletecek olan Yeşil Marmaris Şirketi Genel Müdürü Doğan Tugay ise, alınan sonuçtan dolayı mutlu olduklarını söyledi. Tugay, “Odalar konusundaki sorun çözüldü. Başka bir sorun çıkmayacağını umuyorum. Didim'e deniz yoluyla ilk defa turist gelecek. Bu turistleri folklor ekipleri ile karşılayacağız” diye konuştu.