Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dün akşam rektörler atamasını onayladıktan sonra ailesiyle birlikte tatile gitmek üzere Ankara'dan havalandı. Ankara-Antalya rotası çizilen uçak havadayken rota değiştirirken, Gül ve ailesinin nereye gittiği bulunamadı. Doğan Haber Ajansı Gül'ün uçağının Dalaman Havaalanı'na indiğini belirledi ancak daha sonra nereye gittiği öğrenilemedi.


SIR GİBİ GİDİŞ

AKP kapatma davası sürecinde Ankara'da kalmak istediği için tatilini erteleyen Gül, dün akşam rektör atamalarını onayladıktan sonra tatile çıktı. Tatil planı sır gibi saklanan Gül ailesi için gözlerden uzak bir tatil planı yapıldı.
Basın mensuplarının görüntü almaması ya da soru sormaması için Ankara Esenboğa Havalimanı büyük VIP'i saatler öncesinden kapatıldı. VIP'e hiçbir basın mensubunun girmesine izin verilmezken, Gül'ün tatil için nereye gideceği de açıklanmadı. Gül ailesi saat 21.45'de özel uçak ile Ankara'dan havalandı.

İZİ BULUNAMADI

Bu arada Köşk'ten Gül'ün tatil için Antalya'ya gittiği ve Irak Cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı Tarık El Haşimi'nin konakladığı Rixos otele yerleşeceği bilgisi sızdırıldı.
Basın mensupları, Gül'ü karşılamak için Antalya Havalimanı'nda nöbet tutmaya başladı. Normal şartlarda 45 dakikada Antalya'da olması gereken uçak aradan 2 saat geçmesine rağmen meydana inmedi. Bu arada uçağın Dalaman Havaalanına indiği dedikoduları yayıldı. Ancak uçak buraya da inmedi. Basın mensupları gecenin geç saatine kadar Gül ve ailesinin nerede olduğu aradı ancak başarıya ulaşamadı. Öte yandan, Anadolu Ajansı'na da görüntü yayınlamaması konusunda talimat verildiği öğrenildi.

hürriyet