Çanakkale gezisini sürdüren Cumhurbaşkanı Gül, Valilik tarafından düzenlenen ve hayırsever vatandaşlara plaket verildiği akşam yemeğine katıldı. Salona girdikten sonra şehit ailelerinin masasını ziyaret eden Gül, daha sonra Çanakkale'deki hayırseverlere plaket verdi. Burada bir konuşma yapan Gül, Avrupa ülkelerinin büyük ekonomik bunalıma girdiği dönemde Türkiye'nin büyümeye devam ettiğini söyledi. Gül, "Gayet dinamik bir demokrasimiz var. Her şey açık seçik insanlar tarafından tartışılıyor ve konuşulabiliyor. Tüm bunlar aslında Türkiye'nin güzellikleri ve Türkiye'nin gücünü gösteriyor. İnsanlar istediklerini gizli konuşsalar, insanlar düşündüklerini paylaşamasalar bu hiç iyi olmaz. Bugün herkes paylaşıyor herkes konuşuyor. Kimini beğeniyoruz, kimin beğenmiyoruz, günü geldiğinde de buna göre hepimiz hareket ediyoruz." dedi.

Türkiye'nin kıymetini bilinmesini isteyen Gül, ülkenin her köşesindeki vatandaşın her köşedeki yerde hakkı olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Gül konuşmalarını şöyle sürdürdü; "Ülkemizin kıymetini bilelim. Bu ülke doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine kadar hepsi hepimizindir. Çanakkalelinin ne kadar Van'da oturma hakkı varsa, Van'da da doğanın da Çanakkale'de oturma hakkı var. Dolayısı ile bu ülkenin her tarafında hepimizin hakkı vardır. Bu ülkenin vatandaşları olarak, hepimiz bir birimize eşitiz. Noksanlıklarımız olabilir, eksikliklerimiz olabilir, şikayetlerimiz olabilir. Düzeltmemiz gereken şikayetlerimiz olabilir. Bunların hepsi de normaldir. Bunların hepsini biz el birliği içinde çalışarak gerçekleştireceğiz ki gelecek nesillere, şu küçük çocuklara çok daha güzel ülke bırakalım."

HERKES TÜRKİYE'Yİ ZİYARET ETMEK İÇİN YARIŞ HALİNDE

Türkiye'nin geçmişindeki zenginlik kadar geleceğinin de parlak olduğunu belirten Gül, herkesin Türkiye ile beraber olmak için ve ziyaret etmek için yarış halinde olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı sözlerini şöyle sürdürdü; "Bu ülkenin geçmişi ne kadar zengin ise geleceği de o kadar parlak ve zengin olacağına gerçekten samimi olarak inanıyorum. Cumhurbaşkanız olarak dünyayı takip ediyoruz, bir çok ülkeyi ziyaret ediyorum. Bir çok ülkenin cumhurbaşkanları koşarak Türkiye'ye geliyorlar. Eğer herkesin talebine evet desek inanın ben nerdeyse bir cumhurbaşkanını ağırlamak zorunda kalırım. Türkiye bu kadar cazip. Herkes Türkiye ile beraber olmak için herkes Türkiye'yi ziyaret etmek için, herkes Türkiye'deki işadamları ile iş yapmak için adeta yarış halinde. Veyahut da ben davetlerin hepsine gidecek olsam inanın her ay bir ülkeye gitmem gerekiyor, 15 günde bir bir ülkeye gitmem gerekiyor. Bunlar her ülkeye nasip olmaz."

Gül yarın Gökçeada İlçesi'ni ziyaret ettikten sonra Gelibolu Yarımadası'ndaki Şehitler Abidesi'ni ziyaret edecek.